Vintage Trouble – Posten, Odense – 13.07.2023

Vintage Trouble 2023 Fotograf Henrik Hildebrandt (10)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Glædeligt gensyn, med bandet der endnu aldrig har skuffet”

Det var hele otte år siden, at det amerikanske soulfyldte rhythm & blues band Vintage Trouble sidst havde gæstet Danmark.

I 2015 optrådte de her i landet med stor succes i hele to omgange, først på Dyrskuepladsen i Roskilde, som opvarmning til AC/DC og senere på året i Amager Bio. Dette i forbindelse med at de samme år havde udsendt deres andet album ”1 hopeful Rd!”, der blev lidt af et kommercielt gennembrud for bandet, der var dannet i 2010, og året efter debuterede med albummet ”The Bomb Shelter Sessions”.

Siden 2015 har de udgivet yderligere to ganske anbefalelsesværdige album ”Juke Joint Gems” i 2021, og i år albummet ”Heavy Hymnal”. I den forbindelse var de nu på en større Europa turne, med hele 28 koncerter på programmet fra juni til august. Koncerten her var den fjortende i rækken, så der var forventninger i luften om et band i topform. Og forventningerne blev til fulde indfriet.

Selv for et band af den karat kan det dog midt i en festivalhøjsæson og sommerferieperiode være svært at få lokket folk til huse, og det må være forklaringen på at blot omkring et par hundrede fans – herunder SIDE 33’s udsendte Belinda og Henrik Hildebrandt – havde fundet vej til det gode spillested Posten. Dem der var kommet fik til gengæld en ganske unik intim koncert, som var værd at skrive hjem om.

Bandet lod sig da heller ikke påvirke af at salen altså kun var godt kvart fyldt. Tværtimod virkede de nærmest ekstra tændte fra start, og mere end klar til at give de fremmødte fuld valuta for pengene.  

Vintage Trouble – der består af Ty Taylor – vokal, Nalle Colt – guitar, baggrundvokal,  Rick Barrio Dill – bas, baggrundvokal og Richard Danielson – trommer, perkussion, og baggrundvokal lagde effektfuldt ud med “Run Like the River”, som er et af deres første og største hits, og så var stilen ligesom lagt. Vi skulle have en fest denne torsdag aften, og den dejligt fandenivoldske Ty Taylor gav den fuld gas og fik som altid alle med i numre som “Blues Hand Me Down”, “24-7-365 Satisfaction Man” og “Nobody Told Me”. Numre, som gjorde godt og grundigt glad i låget– ikke mindst fordi musikken blev leveret top professionelt og med personlig glød, power, følsomhed og engagement.  

Bandet fik også sendt en hilsen afsted til et af deres store idoler – Stevie Wonder – via nummeret ”Higher Ground”. Forsanger Ty Taylor havde hele vejen igennem en fintfølt flair for publikumskontakten, og med glimt i øjet lagde han heller ikke skjul på at han lige var blevet skilt, og stadig var single.  

Jo, der var masser af kærlighed i luften. LOVE, LOVE, LOVE var åbenlyst hovedtemaet for Ty Taylor, der helt oprigtigt virkede til at tro på at  alle verdens problemer kunne løses med mere kærlighed, og han gjorde det konkret ved at kom med en klar opfordring til publikum “I skal ikke være bange for at hilse på dem i ikke kender

Bandet lagde selv ud med at følge opfordringen, og siden fulgte publikum efter, og det skabte rent faktisk et ekstra nærvær resten af koncerten. Ty Tayler var også ude blandt publikum og endte i dans med en fan, mens publikum lavede en rundkreds omkring dem.

Vintage Trouble lukkede efter godt 90 minutter koncerter på ganske original vis med nummeret “Gracefully”, hvor de mod slutningen af nummeret gik fra scenen en af gangen og så direkte hen mod deres merchandise bod for at snakke og skrive autografer til deres fans.

En af dem var SIDE 33’s fotograf Henrik Hildebrandt, som oveni fik fornøjelsen af at overrække sin og Thomas Vilhelms bog ”The Stars Are Out Tonight” til bandet efter koncerten.

En fin sløjfe på en festlig aften med et band, der bestemt havde masser af star quality i sig, samtidig med at de stadig havde benene solidt plantet i den eventyrlig jord i H. C. Andersens hjemby.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.