WALTHER – Plade release – Stars – 26.04.19

Walther live

Fotograf: Mads Kornum

”God forvaltning af finurlige fornemmelser for folk”

Walther har netop udgivet sit tredje studie album, der blot bærer titlen ”Walther”. Vores fire stjernede anmeldelse af albummet kan læses her på siden.

Walther optræder live både som solist, duo og i trio format, men denne fredag var det i den fulde bandopstilling med Morten Husted (guitar), Sine Bach Rüttel (banjo, klokkespil, violin), Rasmus Nissen (bas), Thomas Ousager (trommer)  

Alle dygtige og travle musikere spredt ud over det ganske land, så det var ikke ligefrem et sæt, der var øvet til mindste detalje.

Samspillet fungerede dog glimrende, og der var en virkningsfuld vekselvirkning i det musikalske udtryk – ligesom Flemming Walther-Andersen på sin egen joviale og ligefremme facon fik talt sig charmerende ind på og ud af de meste.  

Stars var mere end pænt besøgt – og publikum var i den grad med på det meste. Om det var bonderøvs-country-folk i ” Bonderøv for pengene” og ”Mærker ingenting”, retro rock og rul i ”Weekend og jeg vågner” og ”Værtshus Ballade” eller tankevækkende folk-ballader ”Ro” og ”Fuglen”, så var der positiv respons.

16 numre blev det til på 100 minutter, og udover de nævnte numre fremstod især ”Mus og elefant” med Sine Bach Ruttel som medvokalist, og den naturlige afslutningssang ”Tak og farvel”, der blev fremført helt solo, som et par åbenlyse højdepunkter – ligesom flere solistiske indslag fra Rüttel på banjo og Husted på guitar lige lagde ekstra lag til en velsmurt aften – med masser af original musik, der minder dejligt meget om en masse andet original musik.  

Walther – er den ærlige og ægte vare – og evner både på plade og live at forvalte sin finurlige fornemmelse for folk musikkens mange skattekamre yderst fornuftigt.

Og at folk ikke gider køber CD’er mere gjaldt bestemt ikke det her publikum. De var mere end købelystne, da Walther efter koncerten mødte dem i baren, og solgte sin brandvarme udgivelse.

Ønsker man at købe den på vinyl kan den forudbestilles via noams.dk i Nørre Alslev.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.