WAYNE GRAHAM – Ølluminati, Viborg – 10.08.19

WayneGraham_thumb_off-ny

Fotograf: PRESSEFOTO + Anders Kristensen

"Musik der lagres i hjertet"

I lørdags havde jeg en sjælden musikalsk oplevelse. En oplevelse der lige skulle tygges lidt på, men her er den så – en anmeldelse af bandet Wayne Graham, som spillede på Brew Bar Ølluminati, der for nylig har åbnet op for live musik – og gerne af den slags man ikke lige kan opsnuse så mange andre steder.

Anmeldelsen kommer dagen derpå at Mark Knopfler fyldte 70 år. Læs den gerne som en hyldest til ham og en hyldest til håndlavet musik. Det var, som at træde ind i en Club i Tennessee – USA. Det var ihvertfald den oplevelse jeg sad med, lykkelig bedøvet af autentisk musik og godt øl.

Wayne Graham var egentlig på besøg på Jam Days i Odense, hvor de gav koncert fredag, men de havde heldigvis også fået kontakt til det jyske og det var en fantastisk oplevelse. Musikgenren er folk – rock/americana og teksterne er meget simple, om familielivet på landet – på både godt og ondt. Bandet er fra en lille kulmine by i det østlige Kentucky og de gjorde ikke meget væsen af sig. De fire musikere kom slentrende ind på den lille scene, men spillede så salen gyngede efter første akkord. Publikum kunne straks ane toner fra Fleetwood Mac, J.J.Cale, Eric Clapton og dagens fødselar Mark Knopfler.

Det var særligt guitaristen Lee Owen, der vandt publikums gunst med sin Knopfler-inspirerede lyd. Alt spillet på simple instrumenter, uden en eneste effektpedal.

Jeg håber at Maria Theessink og de gode folk fra Tønder Festival vil lytte til Wayne Graham og overveje en booking til 2020, anbefalingen er hermed sendt.

Picture of Anders Kristensen

Anders Kristensen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.