Weekenden byder på velsignelse og the blues

Get the blessing

Fotograf: PRESSEFOTO

"Get The Blessing og Cedric Burnside er klar til at indtage Danmark"

Spillestedet ALICE i København bliver i folkemunde mest omtalt som et sted hvor man kan høre verdensmusik. Og ja, det er sådan set rigtigt nok hvis vi tager begrebet i bred forstand – og ikke i den afgrænsede form. For som deres motto så tydeligt understreger – det er et spillested for eventyrlystne lyttere. Et sted hvor genrer mødes og glødende musik opstår.  Se bare deres program for den kommende uge, der spænder over jazz/improvisation, electronic, global, roots/blues og experimental. Men særligt deres to koncerter i weekenden bør påkalde sig opmærksomhed fra det nysgerrige musikhjerte.

Lørdag er det nemlig det engelske uortodokse orkester Get The Blessing, der gæster ALICE, med en omgang Ornette Coleman-inspireret jazz i mødet med mere post-rockede atmosfærer og elektroniske afstikkere. De har tidligere overbevist ved koncerter på Jazzhouse, og har været support på tour med både Portishead og Radiohead.

Det fire mand store orkester har eksisteret siden 1999 – hvor de blev dannet af rytmegruppen Jim Barr og Clive Dreamer fra netop Portishead. Begge i øvrigt ganske efterspurgte session musikere af gode folk som Robert Plant og Peter Gabriel. Så der er tale om nogle gutter, der kan deres kram og lidt mere til. Deres seneste album ”Bristopia” fra 2018 viser da også at de i høj grad stadig har en medrivende sans for the groove, og at de evner nogle ganske forførende og finurlige afstikkere på vejen.

Er man i Odense dagen før – 26.10.19 – kan de også opleves på Teater Momentum – og om søndagen den 28.10 spiller de op på Radar i Århus.

Selvsamme dag kan man hos ALICE opleve den 39-årige Cedric Burnside, der er barnebarn af selveste legenden R.L. Burnside. Men endnu et grammy nomineret album – “Benton Country Relic” – går han på scenen for at bringe bluesens rå DNA ind i samtiden. Bluesen er her langt fra et nostalgi-projekt, men et universelt musikalsk sprog, der taler om sorgen, smerten og undertrykkelsen, men også den ukuelige vilje til at kæmpe videre på trods af alle odds. Der er ingen grund til at gå til denne koncert med lave forventninger.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.