Wickmann Festival – 1. august 2020 – Nykøbing F

Resized 06 WickmannImg_6565

Fotograf: Claus Christensen

”Vellykket arrangement, der godt kunne have fortjent et større publikum, satser på at komme igen næste år”

I mange år har snakken blandt “folket” gået på hvor trist og halvdødt, der er i det såkaldte udkantsdanmark. Og ja – fair nok – naturligvis ER der steder, hvor der er noget om snakken, og egne, hvor de fleste er lullet i søvn eller dvale, og hvor der ikke lige er de der ukuelige kreative lokale ildsjæle til lige at smide den glød eller to, der pludselig sætter lidt fut i fejemøget.

Ildsjæle er der åbenbart nok af i Nykøbing Falster og omegn. Musiker og igangsætter Flemming Walther-Andersen har blandt andet stået for at få gang i Stubbekøbing Havnefest og i flere populære koncerter på lokalscenen ”Mælkebøtten”, ligesom han har også en andel i af den hyggelige Cafe MAMA’s i Nykøbing Falster Centrum er kommet i gang med en blomstrende koncertscene.

Her i weekenden var det så en anden lokal musiker – Danny Wickmann Wouthers – der havde taget initiativ til en 1-dags festival – udelukkende med artister med tilknytning til Lolland Falster og Møn. Festivalen blev afholdt på egen matrikel – i egen store have – som en slags mini udgave af ”Kun for forrykte festival”.

Walther alias Flemming Walther-Andersen sammen med Michael Engmann Torp

Fotograf Claus Christensen var til stede – og han har lagt ord og billeder til følgende stemningsrapport fra en festival, der i den grad blev taget godt imod, og har fået masser af positiv respons efterfølgende.

Omkring 100 publikummer var mødt op for at opleve lidt af en bredside af et afvekslende musikprogram, der bød på følgende artister:  

 • Small Stars Bluesband (blues)
 • Walther (dansk folk)
 • Ø-Hav (traditonel folk)
 • David Meyer (dansk folk/rock)
 • Jack and The D´s (rockabilly)
 • Wickmann (blues/roots)
 • Jan Hvitved (folk/Bob Dylan)
 • Rosewood (blues)
 • Jacobsen (dansk folk)
 • Sorte Fugle (dansksproget rock)
 • Grassolin (Bluegrass) 

Et program af den kvalitet burde jo i sig selv tiltrække flere mennesker – skulle man mene, men med en placering lige midt i hovedferien – og midt i en Corona tid – er det nok ikke verdens letteste opgave, og der var efterfølgende generel tilfredshed med hele afviklingen af og støtten til festivalen fra arrangør Danny Wouters Wickmann.

Man var ganske heldig med vejret, og publikum kunne således både nyde sol og masser af god musik fra tidlig lørdag og til aftentide. .

Danny Wickmann, der er en erfaren bluesmusiker fra Rosewood Blues og Øernes Bluesband m.fl., deltog selv i løjerne ved at gå på scenen som ”gæst” med sin harmonika og saxofon ved nogle af de andre kunstneres koncerter, samtidig med han indtog hovedrollen i hans eget band Rosewood og sågar også solo under navnet Wickmann, hvor han er alene på scenen, og spiller og skaber en dejlig alternativ groovy blues, blot ved hjælp af vokal, loopstation og human beatbox m.m.

Danny Wickmann med Rosewood

Ronnie Øhlers Hauptman var en anden musiker, der deltog i løjerne i flere af koncerterne. Først var han med bag trommerne hos Walther, der gik på efter at SmallStars Blues Band havde åbnet festivalen på fin vis. Herefter spillede han med sin egen duo Ø-hav (som sanger og guitarist), og senere var det Jacobsen med den karismatiske Jarl Jacobsen i forgrunden, der nød godt af Ronnies trommespil – ligesom Grassolin gjorde det i aftenens store finalekoncert. De gav et forrygende og medrivende sæt bestående af mange af de velkendte Gasolin sange kærligt udsat for bluegrass.

Ø-hav

Med i Grassolin er også Michael Engmann Torp på bas, der udover at være en særdeles aktiv musiker også i musikkredse er kendt for at være en af landets bedste lydmænd. Også han fik flere optrædener, idet han tidligere havde spillet sammen med Walther.

Michael Engmann Torp

Walther var også på scenen sammen med sit band Sorte Fugle – som han har sammen med Dennis Bengtson – og udvidet med bassist og trommeslager fik de understreget at de stadig er langt mere flyvefærdige end færdige som rocksangere.

Dennis Bengtson fra Sorte Fugle

Imellem disse kunstnere spillede David Meyer, Jack and The D´s og Jan Hvitved.  Af disse kunstnere var det nok mest Jack & The D’s, der ikke helt fangede det tilstedeværende publikum med deres rockabilly. Normalt er det musik med et heftig tempo, men her var det ligesom, at musikken blev spillet en tand for langsomt – og ikke helt ramte et publikum, der også fik så meget andet. .

Jan Hvitved fortolkede Bob Dylan, som Dylan lød da han kom frem i start tresserne med hans akustiske folkemusik. Det gjorde han med stor respekt for mesteren selv – mens David Meyer viste sit potentiale som en mere end lovende sangskriver med hans optræden.

David Meyer

Her et par dage efter festivalen er afsluttet har arrangør Danny Wickmann afsløret af han vil arbejde på at gentage festivalen i 2021 – den første weekend i august, og gerne over to dage. Lad os krydse fingre for det lykkedes, for det var alt i alt en vellykket festival, der på imponerende vis var stablet på benene på blot tre uger. Hvad kan det så ikke blive til hvis de nu har et helt år at planlægge i – og når lokale musikere i området ved at der er en årlig begivenhed at stræbe hen imod.

Der blev uden tvivl antændt mere end en enkelt glød i denne weekend. Længe leve de mange ildsjæle i dansk musik. De er der heldigvis mange steder – bare ikke hjemme i sofaen – hvilket giver mig lyst til lige at stjæle mottoet fra spillestedet Portalen i Greve. Det lyder i al sin klarhed – “Hvorfor mure sig inde, når man kan more sig ude”.    

Small Stars Bluesband
Danny Wickmann og bassist Rasmus Juul Nissen hos Jakobsen
Jarl Jakobsen
Ronni Øhlers Hauptman med Grassolin
Nikolaj Rysager fra Grassolin
Søren Korshøj fra Grassolin

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.