Wickmann Festival – 6/7. august 2021 – Nykøbing Falster

Resized 16 Ashley_2463

Fotograf: Claus Munk Christensen

”Anden omgang af Wickmann Festival, lover godt for alle gode gange tre”

Som vi tidligere har omtalt her på siden, så er Wickmann Festival i Nykøbing Falster en festival, der har fokus på de lokale bæredygtige råvarer – og det gælder såvel indenfor musikken som for drikke- og madvarer. Kort sagt er udgangspunktet for festivalen, at den er lokalt forankret, på et kvalitativt grundlag – og så er den selvfølgelig åben for alle fra nær og fjern, der har kærlighed til det ægte, det jordnære og ikke mindst til håndspillet musik – primært inden folk, blues, og roots.

Festivalen der blev afviklet for første gang sidste år som en endagsfestival – var i år udvidet til to dage, hvor hele 22 navne var på plakaten. Et bredt felt lige fra helt unge upcoming navne som ASHLEY (øverste foto) og Artisterne via en spændende – og meget snart ny single aktuel late-bloomer artist – som NILLE NYC – og til allerede etablerede prisvindende artister som Walther, Jakobsen & Friværdien og Natasja Lee Dickinson.

Festivalen havde sat 400 billetter til salg, og 200 blev solgt. I tider hvor man f.eks. hører at Aura og Malte Ebert dårligt kunne sælge 50 billetter tilsammen til en nystartet festival i Nykøbing Sjælland eller hvor Aabenraa Live blot solgte i omegnen af 200 billetter til sommerkoncerter med store etablerede navne som Anne Linnet og The Savage Rose, må det vel anerkendes som godkendt, alt til trods.

Danny Wickmann

I hvert fald var det grundlag nok til at festivalleder Danny Wickmann til stor glæde for alle de fremmødt og de mange hårdarbejdende frivillige kunne afslutte festivalen med at fortælle at målet er at festivalen afvikles igen i 2022. En af Side 33’s gode ad-hoc fotografer Claus Munk Christensen var en af de mange frivillige, der sørgede for at det hele spillede på årets festival – og vi fik ham til at levere denne billedserie og fortælle lidt om weekendens indtryk:

”Det var et vellykket arrangement, der helt sikkert er kommet for at blive. Det var en fornøjelse at opleve så mange frivillige, der virkelig trak et stort læs for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Der var begge dage en dejlig stemning, hvor publikum hyggede sig i de naturskønne omgivelser, som festivalen blev afviklet i. Generelt var vi heldige med vejret, masser af sol, og selv da regnen tog over mod slutningen af begge aftener var der en god stemning. Det var som publikum var forberedt på at der kunne komme regn og de tog situationen det et smil under mottoet: ”Det er dansk sommer når den er bedst”

Ligesom sidste år var det et godt og afvekslende program, der rummede både det originale, det traditionelle og det fortolkende indenfor en bred ramme af folk, rock, blues, roots og americana.

Man kunne mærke der var plads og hjerterum på scenen, og flere musikere gæstede andre kunstnere ved deres optræden. Især Danny Wickmann var ‘her, der og alle vegne’. Fredag gæstede han Jacobsen & Friværdi og lørdag var han gæst til en fest af en afslutningskoncert med No Juice – ud over at han undervejs selv var i front på scenen i egne bands – Øernes Blues Band og Rosewood.

Walther
No Juice
ROSEWOOD
Rambling Bandits
Panser Hjerte
Artisterne
Jan Milton
ØHAV
FIF BECK
Øyvind Ougaard  hos FIF BECK
David Mayer
Jakobsen & Friværdien
NILLE NYC
Natasja Lee Dickinson
Small Stars Blues Band
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.