Falderebet + Magtens Korridorer – Store Vega, KBH – 30.12.22

Falderebet Vega af MF (1)

Fotograf: Maria Fremming

”Gennembrud og gensynsglæde”

Falderebet – der består af sanger og sangskriver Bo Bech, bassist Jakob Lund, guitarist Henrik Berger og trommeslager Anders Ramhede fra Magtens Korridorer – havde fået til opgave at være support for Magtens Korridorer til de sidste ni stop på deres vinter tour, hvor der skulle sættes et effektfuldt punktum denne feststemte fredag lige før nytår.

Og det valg af support skulle vise sig at være et regulært ’perfect match”, som sikrede at publikum kunne drage hjem med en rock ruskende dobbelt-up happy hours oplevelse. 

Der er et bånd imellem de to band via Anders Ramhede’s effektfulde og insisterende trommespil, der begge steder fungerer både som pulsmåler og vejviser.

Falderebet har udgivet to potente rockalbum, som har imponeret med en pågående melodiøsitet og modne tekster, der rummer både punch og poesi. Deres kraut-inspirerede udtryk kan til tider føles som et velplaceret slag i mellemgulvet, og live er det ligesom, at bandet sætter ekstra stød på, og rammer én med en regulær kæberasler.

Support tjansen for Magtens Korridorer har givet Falderebet muligheder for at prøve kræfter med scener, der er en del større end dem de er vant til at optræde på.

Musikalsk kunne de sagtens favne dette skridt, men det var ligesom at den ellers dejligt fanden-i-voldske frontmand Bo Bech her i Store Vega aldrig kom helt ud over scenekanten. Hans fremtoning virkede en kende mere indadvendt og fastlåst end man oplever fra ham normalt. Til gengæld fik han lavet nogle dansable ’moves’ som bør kunne gå viralt om nogle fik optaget de frekvenser. Han lignede unægtelig en der undervejs for alvor dansede på roser.   

Det velspillende band lagde dog stærkt ud Jeg har ingen problemer, Vi sidder fast, Se på mig og så et af årets bedste rocknumre En dans på roser. På albummet af samme navn medvirker Johan Olsen, men han kom desværre ikke på scenen her, selvom det jo havde været så ganske oplagt. Lidt skuffende.

Siden fulgte Den, du ikke var og Station farvel. Numre uden samme pondus, som de fire foregående, men dog alligevel stærke nok til at opretholde interessen og nysgerrigheden blandt publikum i den udsolgte sal.

Efter 7 numre 30 minutter og en sindssyg fed afslutning via nummeret Paranoia i A mol var Anders Ramhede med garanti brandvarm, og klar til dagens hovedret med Magtens Korridorer.   

Falderebet fik til fulde bevist, at der er god grund til at opsøge dem når de spiller på fuld tid. De fungerede som en sulten og svedig helhed, der ville mere end bare at være fyld.

Et band – med en klang, en karakter og en klasse – som den danske rockscene har ventet på længe.

De spiller næste gang den 7. januar på High Voltage i KBH, og den 27. januar i Bygningen Vejle, den 28. januar på Absalons have og den 3. februar på Richters i Gladsaxe. Tjek dem ud lyder rådet herfra.

Publikum gav alt i mørket

I Vega overtog Magtens Korridorer herefter scenen, og i et mørkt og tåget set up, lod de musikken tale overfor et publikum, der tydeligvis var ’fans helt ind til benet’. Det er sjældent at opleve et publikum uopfordret skråle så meget med og i så lange passager af sangene, som de gjorde f.eks. i Kom og mærk, Club promise og ikke mindst i Giv mig en dag, hvor frontmand Johan Olsen nærmest så helt overvældet lykkelig ud over den stormfulde fællessang, der udspillede sig foran ham.

Publikum fik da med garanti også hvad de kom efter – og det vil sige en bredt udvalgt af de bedste sange fra den karriere, der efterhånden har budt på hele syv studie album, et opsamlingsalbum og senest en EP ”Nødudgang”. Den sidste et seriøst bud på et band i udvikling. Et band på fem, der godt nok kun rummer en rigtig musiker (citat; Johan Olsen), men som alligevel via fællesskabets kraft kan blive ved med at holde sig flydende, og endda løfte sig med årene.

Desværre fik vi kun et enkelt nummer – den dæmpede ”Natsværmernætter” fra den nye EP. Overfor et så loyalt hjemmepublikum kunne man godt have håbet på at der blev taget flere chancer, fremfor ’blot’ at give folket det forventelige Men når det er sagt så det også bare at konstatere, at Magtens Korridorer stadfæstede deres position som tophold i dansk rocks lille superliga, mens Falderebet spillede sig i position til at man nok bliver nødt til at udvide den superliga.   

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.