Folkeklubben – VinylFreak, Roskilde – 29.04.2023             

20230429_110408

Fotograf: Mads Kornum

”Taberbandet kom med en vindersag”

En højt profileret kollega ud i anmelderiet har fået sin ventede omtale i forbindelse med personen i sin anmeldelse af Folkeklubbens nye album ”Mere end en klub” brugte overskriften ”Dansk taberband sejrer igen”.

Hvad Folkeklubben skulle have tabt i løbet af en karriere, der strækker sig over 10 år, med seks vellykkede album til følge fremstår ufortalt, og må derfor forblive ens egen hovedpine til fortolkning. Vurderet på indholdet på det aktuelle album ”Mere end en klub” – se anmeldelse her på siden – så lyder Folkeklubben nu mest af alt af et levende orkester, med en klar vindersag.

Det overbeviste de også til fulde om denne solfyldte lørdag formiddag, da de som første stop på deres In-Store release turne gæstede den lille hyggelige og charmerende pladebutik Vinylfreak, der i mange år har lavet disse små eksklusive in-store oplevelser for musikelskere i omdrejninger. Der var fyldt som sjældent set, selvom der før har været besøg af f.eks. navne som Baest, Jacob Dinesen og Rikke Thomsen.

Folkeklubben gav tre veloplagte akustiske udgaver af titelnummeret, ”Det de kalder musik” og ”Himmel over København”. “Vi har før været bagud, og tabt” sagde trommeslager Rasmus Jusjong med glimt i øjet, da forsanger Kjartan Arngrim luftede sin bekymning over sin stemme ovenpå gårsdagen reception for pladen i Politikkens Hus. Tonen var sat, stemmen holdt.

Efter de tre numre var det tid til at se deres pladekøbende publikum i øjnene, alt imens der blev signeret på det ene album efter det andet. At Folkeklubben både er mere end en klub og åben for alle blev bekræftet af at det besøgende publikum var i alle aldre – fra børn, til teenagere, til folk i 20’erne, 30’erne, 40’erne, 50’erne, og 60’erne. Klubbens ligefremme og imødekommende facon tog kegler, og der var med garanti ikke én fan, der blev tabt på gulvet.

Da Folkeklubben gik tilbage med tourbussen med ranke rygge lignede de således alt andet end et taberband, der var på videre til flere musikalske møder i Beat i København og i Album – bar med plader i Helsingør.

Vil man se dem folde sig ud i fuld koncert format må man vente til efteråret, hvor de er på tour fra den 6. oktober, hvor de spiller i Mantziusgaarden i Birkerød og fortsætter med 23 stop inden de slutter den 9. december i Muzikhuset på Bornholm.

De spiller dog også rundt omkring på nogle af sommerens festivaler –  Northside, Rock under broen, Sølund festival, Thyrock, Tinderbox, Nibe Festival, Vig festival, Ringsted Festival, og Olympen Live.

Men er man rejselysten og kan man slet ikke vente så lang tid, så er der rent faktisk allerede her i maj to muligheder, når klubben tager over grænsen for at give to koncerter i Slesvig og i Flensborg.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.