ISSE – The Raven, Roskilde – 11.05.22

LE2B1593

Fotograf: Maria Fremming

"Isse viste at hun har hele pakken"

I Roskilde, en af Danmarks ældste byer, finder man Spillestedet Gimle, hvor Mathilde Falch med band gav koncert på den store scene i ‘Tanken’. Dem har vi dog allerede omtalt i forbindelse med deres aktuelle tur, så de var ikke målet for denne aften.

Gimle består nemlig af flere bygninger, og lige ved siden af ‘Tanken’ finder man et mindre spillested og en Café, der hedder The Raven. Ud over at være godt spisested, der primært drives af udvekslingsstuderende, huser det også jævnligt intimkoncerter.

Denne onsdag var det sangeren og sangskriveren Isse der gav koncert. Isse har lige udsendt sit debutalbum ”Gør dit hjerte stolt”. Et album, som vi her på siden i vores anmeldelse var ganske begejstret for, og ud over en del roser, sendte 4½ ’Side 33 skiver’ efter.

Det er svært ikke at føle sig velkommen når man træder ind ad døren, hvor den sødeste værtinde sørger godt for, at alle får en varm velkomst og en god siddeplads.

Trioen der består Isse suppleret af Jacob Lee Horney og Thomas Beck gik på scenen kl 19.30. De næste 2 gange 45 minutter var publikum vidne til en utrolig dragende sangerinde, der havde guitarkassen fuld af vidunderlige og let tilgængelige sange.

Sange der tekstmæssigt dog indeholder så meget solid dybde og nerve, at man blev fuldstændig tryllebundet og fascineret. Første nummer Din verden brænder, der i bund og grund handler om at se frem, gav hurtigt publikum en fornemmelse af at denne enestående kvinde på scenen, kan finde ud af at lave små mesterværker.

Der var rent faktisk en del af disse i spil denne onsdag aften. Et af dem der trak tårer, var sangen Livets sidste dag, der tændte for følelser, som kom ud af øjnene, både på scenen og i salen. Gør dit hjerte stolt og Tættere på var også to betagende sange, der helt naturligt sniger sig ind i dit sind og sætter sig fast.

Den jyske humor, kom også i spil mellem numrene, hvor Isse, med stor troværdighed og nærvær fortalte historier om hvordan de forskellige sange var blevet til. Dog måtte publikum undvære historien til nummeret Bølger på vej, da Isse vidste at hendes forældre sad og lyttede med i salen. Et nummer, der nok fik de fleste til at tænke lidt under bæltestedet, på den mest ærbare måde.

Isse har en utrolig fængslende smuk og stærk vokal, der favner bredt og rammer klokkerent ind hos den der lytter. Med sin trio leverede hun en suveræn intim koncert, som både publikum og SIDE 33 ikke ville være foruden.

ISSE er en sangerinde, der har hele pakken. Den venter kun på at blive pakket helt ud, og opdaget af endnu flere.

Det kan måske ske allerede her den 20. maj, hvor ISSE i Stakladen Sydfyn spiller sin sjette og foreløbig sidste koncert på hendes “Gør dit hjerte stolt” release tour.  

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.