Johan Kolstrup – Vershuset, Næstved – 26.11.2022

LE2B1409

Fotograf: Maria Fremming

”Karisma, kærlighed og suveræn Surrender Pop”

Spillestedet Vershuset i Næstved er kendt for at give artister fra upcoming scenen chancen, og mange har i tidens løb grebet den. Det gjorde Johan Kolstrup sammen med hans band i den grad også denne lørdag aften i det midtsjællandske.

Man kan selvfølgelig diskutere om man stadig kan betragtes som upcoming, når man som artist aldersmæssigt efterhånden har taget et større skridt ind i 30’erne.

Fakta er dog at Johan Kolstrup er en artist, der i den grad har sat gang i en optur, der bør kunne sikre en langt større og bredt publikum fremover. Efter mange års søgen har han i den grad fundet sig selv og et stærkt og bevægende musikalsk output, der bør vække gehør hos enhver musikelsker med smag for lyttelækker dansk pop med kant og personlig karma.

Han har tidligere udgivet et engelsksproget album under navnet Johann, men sidste år udsendte han debutalbummet ”Frk. Andersen og motorcykelløbet” i eget navn, og med danske tekster. Det var dette album, der var udgangspunktet for aftenens koncert, der var en af de forholdsvis han har givet med fuldt band. Det blev til gengæld en af den slags oplevelser, der bare venter på gentagelse.

Der er noget tilbagelænet karisma over Johan Kolstrup, der har en lethed over sig, samtidig med at der er en dejlig naturlighed over hans måde at nå ud til publikum på.

Hans tekster er fyldt med dybde og eftertænksomhed, der sidder lige i skabet. Det blev noget af en intens intimkoncert, hvor der desværre ikke var så stærkt et fremmøde. Men det publikum der var kommet, fik sig et regulært brag af en koncert fra en ægte, ærlig og meget kærlig forsanger.

Johan Kolstrup har virkelig noget på hjertet og sin egen specielle måde at blande pop og rock på. Han kalder selv den unikke stil for “Surrender Pop”, hvilket dækker over en sonisk alliance mellem tekst og melodi, der forsøger at belyse, hvad det vil sige at leve et autentisk liv.

Koncerten var i sin helhed værd at skrive hjem om, men det var sangen “Kærlighed”, der løb med mit musikalske hjerte denne aften. Et nummer, der blev leveret med klædelig ynde i både vokal fremførelse og indlevelse. Der var også ekstra meget wauw effekt på et af aftenens nyere numre “Falder som sne”, der fik en lang smuk instrumental afslutning fra keyboardet 

Det hele lukkede på bedste vis med ekstranummeret “Hjertet slår sig ihjel”, der udkommer som digital single på næste fredag. Hermed anbefalet.

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.