Manfred Mann’s Earth Band – Amager Bio – 03.05.22

Manfred Mann 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (47)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“Endnu et jordnært og levende møde med manden, der elsker Danmark, og igen fik kærligheden gengældt”

Amager Bio har som tidligere omtalt her på siden lige haft 25-års fødselsdag.

En af de artister der har besøgt spillestedet flest gange er Manfred Mann. Dette var hans niende optræden i bioen.

Sidst han var her var 22. juni 2019 – og musikalsk er der ikke siden kommet nyt fra Manfred Mann’s Earth Band, der i 2021 kunne fejre 50 års jubilæum.

De har nu også så rigeligt at tage af fra et ganske imponerende bagkatalog, der også rækker tilbage til tiden før Earth Band . i forhold til sætlisten fra 2019 er der primært  byttet ud på rækkefølgen af numre, og så er et par enkelte andre sange kommet med –  nemlig en udgave af The Police’s ”Demolition man” og klassikeren ”Mighty Queen”.

Koncerten har været Corona udskudt et par gange, og man mærker at forventningens glæde er stor i en UDSOLGT bio. Et overvejende ældre publikum, der dog hist og her også har taget nogle fra den næste generation med.  

SIDE 33 havde Henrik Hildebrandt afsted som fotograf og reporter – for han har været der før og han kunne da også rimeligt klart konkludere:

Ja, det er sku fedt hver gang man ser Manfred Mann, energien og den gode stemning bliver leveret 100 % med en fantastisk live optræden. Man går altid med godt humør fra en koncert med Manfred Mann – også i 2022”

Og publikum er på fra starten og synger med på de fleste numre, der vækker genkendelsens glæde hos hovedparten. 81-årige Manfred Mann er måske nok ’faldet lidt af på den’ på hans keys i forhold til fordums styrke. Men han fedter ikke med energien og spilleglæden er intakt, og så har han bare numre og ikke mindst et band, der løfter med.

Blandt de velkendte numre gjorde særligt udgaverne af ”Don´t Kill it Carol”, ”Father of Day”,”Father of Night”, ”For You”, ”Blinded by the Light” og ”Davy’s on the Road Again” indtryk. Udført fantastisk på sang af’ Robert Hart og ikke mindst med blendende guitarspil fra det originale medlem Mick Rogers. Der blev af det fem mand store orkester i det hele taget hele vejen igennem levereret med klingende vellyd til perfektion.

Sådan en aften giver det bestemt mening at omtale Mick Rogers, som en af de bedste live guitarister der findes, med sin stemningsfyldte guitarlyd og masser af gode soloer er han i den grad med til skabe den velkendte Manfred Mann sound.

Manfred Mann er i øvrigt dansk gift – og han snakkede undervejs en del om Danny, som hans hustru hedder. Han var utrolig taknemlig over at have fået en dansk familie og venner, og der var ros til os danskere, som et smilende folkefærd, der altid virkede glade.  

Det var alle tilstedeværende ved denne koncert i hvert fald. De havde fået hvad de kom for, og fået sig en af den slags LIVE oplevelser man husker.

Sætliste   

Captain Bobby Stout

Don’t Kill It Carol

Martha’s Madman

Stronger Than MeYou

Father of Day, Father of Night

Demolition Man

For You

Blinded by the Light

Davy’s on the Road Again

Ekstranumre:

Do Wah Diddy Diddy

Mighty Quinn

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.