Musikken er igen i LIVE – og der er masser at komme efter!

Thorbjørn Risager and the black tornado - Gimle 30-01-2020 (62)

Fotograf: Brian Selander

”Thorbjørn Risager & The Black Tornado og Vinterjazz viser blandt andet vejen til de levende oplevelser”

Så er der igen åbnet (delvist) for at komme ud og få sig nogle musikalske live oplevelser. Og nej, de største spillesteder er ikke åbnet endnu. Men så er det med at huske, at de største oplevelser også kan opstå på de mange små spillesteder. Begrænsninger omkring antal af publikum og krav om mundbind sætter naturligvis stadig nogle grænser – men er du sund og rask, og elsker du musik, så er det nu at du skal vise din støtte til musikken og de lokale spillesteder.

Skal vi fremover have samme omfang af intensive koncerter og samme store udvalg – så kræver det at vi som forbrugere agerer som de livgivende respiratorer til et kulturliv, der vel har været tæt på levende begravet.   

Og landet over er koncerttilbuddene for januar og februar allerede ganske imponerende. Det halter stadig med at få de udenlandske artister til landet i denne periode   – men så er det jo heldigt at vi har masser af blændende dansk musik, og endda meget med internationalt snit.

Et af de stærkeste internationale kort er Thorbjørn Risager & The Black Tornado, der sidste år udsendte deres første ”Best of” album efter godt 20 år for fuld musik i overhalingsbanen på livets landevej.

“De samme gamle løgne bliver næsten bedre af at blive genfortalt” var overskriften i vores anmeldelse, hvor vi også omtalte at Thorbjørn Risager & The Black Tornado igen var tilbage, der hvor de er bedst – nemlig på landevejen. Der hvor deres energi, drive og sammenhold for alvor spiller og folder sig ud. Albummet har undertitlen” The Very Best of the first two decades. All killers, No fillers and same old lies” og er samtidig en velfortalt sandhed i helt rette dimensioner. Og en sandhed, som også af en enig international presse er blevet rost i et omfang, som er få andre danske artister forundt. Bandet rammer simpelthen plet med deres legende og frie tilgang til at blande blues, rock, soul – og bare få det til at swinge så den blå sjæl altid har god samvittighed.  

Modtagelsen af albummet – og det faktum at de har det store tyske pladeselskab Ruf Records i ryggen – har nu sikret at bandet tager på et mildt sagt imponerende togt i det nye år. Hele 59 koncerter er foreløbig programsat for bandet.

LIVE toget kører således nu, så lad os stige på som publikum , for der er som sagt så rigeligt at vælge imellem. Rent faktisk så meget at vi her på siden kun kan omtale en brøkdel.  

Men lad os da bare anbefale f.eks. at tjekke det omfattende program til Vinterjazz ud. Her er der blandt meget andet en verdenspremiere på programmet, når fire af dansk musiklivs største navne mødes for første gang i et nyt ensemble, som ganske naturligt har fået navnet SUPER POWER. For det er lige præcis dét, der er lagt op til, når Poul Halberg (guitar), Alex Riel (trommer), Jette Schandorff (bas) og Benjamin Koppel (sax) kaster sig frygtløst ud i en skøn blanding af de fire musikeres musikalske bagkataloger og samtidig kommer godt rundt i krogende af blues og soul, jazz og beat med inspirationer fra både Duke Ellington og Jimi Hendrix. Koncerten med SUPER POWER er den 10. februar i Prøvehallen i Valby.

Selve Vinterjazz Festivalen foregår i perioden 3. – 27. februar, og er spredt ud over hele landet, med mere end 150 deltagende spillesteder og arrangører. Derved tegner den igen til at kunne hylde mangfoldigheden og den rige variation i dansk musikliv. Nok har Jazz’en lagt navn til festivalen, men går du normal hurtigt kold på jazz, så er der nu også masser af andet guf fra andre genre på programmet.

Herfra kunne vi f.eks. pege på koncerter med navne som AySay, Dawda Jobarteh With Strings, Ipek Yolu, Ibrahim Electric, Bremer/McCoy, Grarup Allstars, Mekdes, Mew og Danmarks Underholdningsorkester, Reflections on Bowie (med Christian Hjelm, Michael Møller & Mark Linn som solister), Blast, Hvalfugl, Karmen x Abekejser x Horns, She Trio, Balstyrko, Båd, Cæcilie Norby: Tribute to Nancy Wilson, Karmen Rõivassepp Quartet, Kira Skov, Santa Cruz, Nashville Nights præsenterer: Trick Savage + Lockwood Barr + Blue Foley + Gary Quinn + Payton Taylor, Teitur & Messerkvartetten, Pligten Kalder, Lydmor, Trainman Blues, Laura Illeborg med Band (med Knud Møller), Kalaha feat. Hilal Kaya, Kanaan (NO), Svaneborg Kardyb, og Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter.

Se alle koncerterne via hjemmesiden: https://jazz.dk/vinterjazz-2022/forside/

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.