Roskilde Festival har offentliggjort 92 nye navne

Robert Plant - ekstra - af Maria Fremming (5)

Fotograf: Maria Fremming

”Særligt onsdagens program imponerer – og der er pt. ledige endagsbilletter”

Partout billetter til Roskilde Festival 2022 har været udsolgt længe uden ret mange navne offentliggjort. I sig selv imponerende, og en vel en ret god indikator på, at der stadig er masser af magi i den orange feeling og det altid nytænkende fællesskab, som omgiver hele festivalens historie, nutid og fremsyn. Også efter to år uden festival. Derfor bliver festivalen og dets program lige præcis så uforudsigelig forudsigelig, som det har for vane – 50 års jubilæumsår eller ej.

I en interview i dag med GAFFA siger Roskilde Festivals musikchef Anders Wahrén det ganske klart:

”Det er jo ikke en markering, hvor vi går historisk til værks og spiller Greatest hits. Grunden til, at vi har overlevet i 50 år er, at vi har formået at følge med tiden, og det synes jeg også, vi gør i år. Det er en festival, der flytter sig med sine deltagere og også skubber til noget udvikling”

Det afspejler dagens offentliggørelse af hele 92 nye navne. Det er dog ikke det fulde program. Der mangler cirka 25 navne til warm up-programmet, og ellers 15-20 acts fra onsdag-lørdag, men det bliver ikke headliners.

Foto: Mads Kornum

Onsdag ligner primetime

SIDE 33 glæder sig over at Roskilde Festival igen markerer sig som en musikalsk bredside til os alle – især hvis du har et åbent og nysgerrigt sind. Og så har de lavet en åbningsdag – onsdag – der i den grad byder på masser af muligheder for et sandt sansebombardement af oplevelser, der vil blive husket.

Ikke mindst at det stik imod alle forlydender alligevel lykkedes, at få ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS på programmet. De er naturligvis det helt store scoop. Og det er altså på selvsamme dag, hvor Orange Scene åbnes af brandvarme Drew Sycamore og hendes forrygende band.

Oveni får man så mulighed for at få rock til øregangene i nogle af tidens fedeste grænsebrydende afskygninger via irske Fontaines D.C., amerikanske Turnstile, eller canadiske Grandson. Som om det ikke er nok er der sandelig også mulighed for at få kickstartet festen på eksotisk vis når Cubanske Cimafunk viser nye ansigter og sider fra den sprudlende latinamerikanske scene.

Sidst men ikke mindst er det også værd at bemærke at Black Pumas også er på programmet for onsdag. Den alllestedsværende journalist – og evigt rejsende-i-LIVE-musik – Kurt Baagø leverede tilbage i november i 2019 en af den slags koncertanmeldelser, hvor man bare vidste man skulle have været der. Han så bandet i Amsterdam på deres første Europa tour.

Foto: Kurt Baagø

“Jeg har ikke set noget lignende siden Prince var i live!”

– Kurt Baagø

I skrivende stund er der stadig endagsbilletter tilbage til denne fantastiske onsdag, ligesom der er til torsdag, hvor man også kan opleve et virkelig stærkt felt af navne – blandt andre Kacey Musgraves, Yola, Alogte Oho & His Sounds of Joy, The Blaze, TLC, Sigrid, Poppy og Jimmy Eat World.  Billetpris for en enkelt dag er kr. 1.100,00.

Plads til begejstring, men ikke til Gnags

Også de andre dage kan der naturligvis findes masser af musikalsk næring og nydelse, om end det er onsdagen og torsdagen, der i min optik virkelig spiller. Så respekt til festivalen for at sætte et program sammen, der afspejler festivalens brand og rolle , og med garanti igen vil kunne sætte tænding i musiksjæle på tværs af generationer.

At de så vælger at placere Thomas Helmig på plakaten lørdag, fremfor det helt oplagte og livsduelige valg Gnags – altså det band, der med 12 gange – senest i 1994, er det band er optrådt flest gange på festivalen – må man så bare tage med, og undres over i sit stille sind. Ikke mindst med tanke på festivallens budskab om at man som artist på Roskilde Festival skal kunne levere noget, der er relevant i og for nutiden, og som kan give plads til begejstring. But whatever – alle valg her i livet er ikke logiske – og det er ’Århus historier’ vel heller ikke altid.

Fra den danske scene er det også skønt at notere sig at navne som Iceage, Clarissa Connelly, Ydegirl,  Danish String Quartet & Dreamers Circus, Joyce, Saveus, Erika De Casier har fået plads i selve hovedprogrammet.

Roskilde skal bestemt nok rykke ved noget og nogen igen i år!

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.