Soul Garden fik svær start

Soul Garden (20)

Fotograf: Maria Fremming

"Vejrguderne var ikke med ny festival, med det var publikum"

Som omtalt i går er festivalen Soul Garden en hel ny dansk festival i Helsingør, som er placeret ved Sommariva, kun 150 meter fra Øresund.

Soul Garden har fokus på soul og funk, og den slags relateret musik, som ellers ikke får megen plads i festivalprogrammer rundt omkring. Hos Soul Garden går man efter the funky feeling og the groove, og det kunne mærkes fra start.

De åbnede sine porte for første gang i går fredag d. 19 august, og fik bestemt ikke en drømmestart, idet vejrguderne åbenbart lige denne fredag havde ’the blues’. Festivalen var ikke mange timer gammel før at regnen satte ind og fortsatte til langt ud på aftenen.

Det holdt nok en del hjemme, men dem der kom, havde tydeligvis nærstuderet vejrudsigten og havde iklædt sig paraplyer, regntøj og højt humør. Og de kunne hurtigt konstatere, at der var masser af være begejstret over, trods regnen.

Det lokale band Coppa åbnede festivalen, og gjorde i den grad et godt indtryk, ikke mindst takket være sangerinden Sofie Amalie Coppa, hvis vokal man ikke skulle høre meget af for at kunne konstatere, at den var i kategorien ‘supergod’.

Hvis du er nysgerrig på dem, og ikke lige skal på Soul Garden lørdag så kan du i dag komme til udgivelsesfest kl. 21 hos Håndværkeren – Sct Anna Gade 48, 3000 Helsingør, hvor fokus er på at præsentere deres fire første originalsange. Og ellers kan du foreløbig finde et par singler med dem på Spotify. Anbefales.

Det gør det også at lytte til Baun – alias jazz- og soul sangeren Søren Baun. Han gjorde det også godt i går i et enkelt duo set up, og især hans nyeste single ”Ordinary day” (indspillet med Mathias Heise) gav anledning til kort og godt at skrive ’pisse godt’ på notesblokken.   

Et af dagens hovednavne Camille Jones kom først i gang med sin koncert 35 minutter efter den var programsat, da der var store udfordringer med at få scene og lydpult til at balancere i perfekt harmoni.

Dette tog publikum med ophøjet ro, mens Camille Jones tydelig var påvirket af hændelsen og den sene start på koncerten. Efter et par numre var der dog både smil og glæde fra scenen og selvom set listen blev noget afkortet, blev der plads til at høre at hendes varme stemme kan skinne, også i regnvejr, og både på engelsk og på dansk.  

Veloplagte Lei Moe og hendes velspillende band fik publikum i regndans humør og der blev rocket godt med overalt i haven. Lei Moe favnede de fremmødte på Sommariva med en vokal, der rummer så meget nerve, dybde og samvær, at den simpelthen mærkedes som en solstrålehistorie i sig selv.

Nu var festen ligesom i gang på dagens vilkår, og den levende velsmurte funk- og soul maskine Ridin’ Thumb fortsatte den med hele 12 mand på scenen.

Soul Garden’s stifter Frederik Schnoor havde et mål; ”Vi vil hylde livsglæden, kærligheden og det dybe groove helt ind i sjælen”.

Det mål sørgede dagens artister for – alt til trods – kom tættere på målet, og mens Ridin Thumb konverterede regndråber til svedperler, så forlod SIDE 33’s udsendte stedet fuld af respekt for det fightermod og den tro på projektet som alle involverede og deltagere udviste.

Må solen skinne deres vej hele lørdagen.

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.