Soul Garden er klar til at springe ud

"Ny festival hylder soul, sommer og det lokale samvær"

Fotograf: Maria Fremming

Sommeren har i år ikke ligefrem manglet valgmuligheder i forhold til at komme på musikfestival. Det har været godt for et publikum, der har udvist en noget mere impulsiv og sidste-øjebliks-besluttende adfærd end før corona pandemien satte ind. Vaner brydes, og sød musik opstår. Og også i denne weekend er der masser af muligheder for impulsivt at få sig en unik festivaloplevelse.

Er man glad for soul genren har man dog hidtil skulle have luppen med når man har gennemgået de mange forskellige festivalprogrammer.  

Det har festivalarrangør Frederik Schnoor (Kun for forrykte festival, Cannonball m.m) dog fundet et svar på. En helt ny festival, der tager sit udgangspunkt i netop Soul og det der ligner.  

Han har skabt festivalen Soul Garden, der afholdes i disse dage den 19. og 20. august i Helsingør. En festival, der med garanti groover både sjæl- og stemningsfuldt, med fokus på etablerede danske artister, nogle unge talenter og enkelte internationale afstikkere.  

“Jeg har længe drømt om at lave en festival i mit eget lokalområde.

Siden jeg som ung musiker spillede højskole-funk og trådte mine ungdomsko i Helsingør,  imens Marvin Gaye, Ridin’ Thumb og Sam Cooke udgjorde mit soundtrack – har jeg vidst, at byen har et særligt party-gen og en smag for de virkelig groovy vibes, hvor der funkes og danses HELT igennem.

Soul Garden bliver som at komme til en overdimensioneret havefest i det grønne Nordsjælland. Det bliver en festlig weekend som hylder livsglæden, kærligheden og det dybe groove helt ind i sjælen”

– Frederik Schnoor

Smukke omgivelser – også for børn

Festivalen er godt placeret i den smukke Sommeriva Park ved Helsingørs nordkyst, 150 meter fra stranden og 2,5 km fra Helsingørs centrum, og med tog direkte til festivalpladsen via lokalbanestoppet Højstrup St.

I de indbydende omgivelser er der lagt op til en intim stemning med plads til maksimalt 1000 publikummer. Et sted hvor også børn er velkomne. Til og med 10 år har de gratis adgang med en betalende voksen.

Udover de musikalske godbidder ønsker festivalen også, at gastronomien udgør en lige så markant del som musikken, og derfor vil der være et bredt udbud af stande med mikrobryg, mad, vine og drikkevarer fra lokale leverandører. Alt i alt en oplevelse, der gerne skal mærkes som en hyldest til livet, musikken og kærligheden.

Sjælen er med overalt i musikken

Men kerneværdien er naturligvis musikken, og også her er de lykkedes med navne, der nok skulle kunne levere mindeværdige øjeblikke til din mentale gemmer.

Fra den hjemlige scene har D/Troit med deres aktuelle album ”Heavy” dokumentation i orden for en formkurve, der peger opad, og det samme kan siges om Lei Moe, der sidste år udsendte sit første album i 35 år, og siden LIVE har understreget at hun har SÅ MEGET at byde på når hun står på egne ben med et drømmehold af musikere bag. Det var først meldt ud at Allan Mortensen var med hende, men han har meldt fra af private årsager.

Begge er de på fredagens program sammen med f.eks. Camille Jones og de altid dansable og stabilt svedige Ridin’ Thumb.

Tror man det topper ved det, så det er nok fordi man ikke har opdaget at lørdagen i den grad pønser på at matche fredagen med bredtfavnende navne som Ibrahim Electric, Jordan Jackson og de DMA blues nominerede David Miilmann Group.

Jo, tak, sjælen har mange farver, former og fangarme i de kommende dage i Helsingør.

Ambitionen er at gøre Soul Garden til en tilbagevendende årlig begivenhed i Helsingør – såfremt 2022 udgaven kan afvikles på en økonomisk bæredygtig måde. I år handler det først og fremmest om at realisere drømmen og festen. Så det bare at håbe at der støttes op om musikken i byen, hvor musikken i den grad har gode vilkår i disse år – hvilket du også vil opdage hvis du tjekker efterårsprogrammerne for Karosserifabrikken og Kulturværftet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.