Stor lokal opbakning sikrer fundamentet for ny festival

rikke-Thomsen-af-Thinna-Aniella.jpg-portræt-3

Fotograf: Thinna Aniella

”Nashville Nights International Songwriters Festival klar til år 2 i Odense”

Odense slog for første gang byportene op for Nashville Nights International Songwriters Festival sidste år i september.  Med fælles fighterånd hos arrangør og byens spillesteder, lykkedes det at gennemføre en af de eneste festivaler i Europa i ’21 med masser af internationale artister på programmet.

Nu er Nashville Nights International Songwriters Festival (NNSIF) klar til at tage imod sangskrivere og musikpublikum for andet år i træk når festivalen afholdes 16-18. september 2022.

Albani Fonden og Odense Kommune støtter igen i år festivalen, og derudover har Odense Kommune besluttet at tildele festivalen yderligere økonomisk opbakning de næste tre år, hvilket glæder borgmester Peter Rahbæk Juel:

“Vi er rigtig glade for og stolte af, at vi de næste tre år kommer til at lægge by og scene til en række spændende internationale og danske sangskrivere fra allerøverste hylde. Ligesom sangskriverne har en masse at fortælle om deres sange, har vi også en masse at fortælle om vores by, der med sit sprudlende musikliv er blevet toneangivende på den kulturelle scene. Det kan vi nu se frem til at vise en masse danske og internationale gæster, når vi byder dem velkomne til Nashville Nights“.

Foto: Maria Fremming

Svært første år gav grobund for optimisme

NNISF løb af stablen for første gang i 2021 – og blev velkomment modtaget af alle der involverede sig i den; optrædende, publikum, frivillige og spillesteder.

Coronatiden holdt ganske givet en del publikummer hjemme, og gav også en hel del benspænd i forhold til praksis omkring afvikling, men tilbage stod en god og ret anderledes oplevelse af en weekend, hvor man som publikum var tæt på alt, og i den grad kunne mærke både hjerteblodet og spilleglæden hos alle involverede.   

Ifølge festivalledelsen bliver programmet i år præget af nye navne på NNISF, men også enkelte gengangere. I løbet af foråret og sommeren vil festivalen løbende afsløre hvilke danske og internationale sangskrivere, som kommer til at stå på Odenses scener.

Målet er de unikke oplevelser  

Nashville Nights International Songwriters Festivals mål er at give publikum og musikere en anderledes oplevelse med musikken i centrum. Mange af artisterne optræder i et format, der kun kan opleves på NNISF.  I akustiske set-ups, i talks, i debatter og i writers rounds på byens scener kommer gæsterne helt tæt på sangskrivning og performance med unikke optrædener skræddersyet til festivalen.

I år kan man blandt andet opleve Marcus Winther-John som vært for en ’writers round’, hvor han selv, Sys Bjerre og Rikke Thomsen fortæller om og spiller nogle af deres sange, akkompagneret af strygerensemblet Live Strings.

Marcus Winther-John – Foto: Maria Fremming

Craig Finn, som sidste år spillede i pladebutikken Moby Disc og gav en fantastisk solo koncert på Dexter, vender i år tilbage med fuldt band, og derudover er Andrew Combs med band (USA), Allie Colleen (USA), Erlend Gunstveit med band (NO) og Tony Arata (USA) i dag offentliggjort til årets program.   

Billetsalget til Nashville Nights International Songwriters Festival 2022 er åbent og kan købes via www.billetlugen.dk/artist/nashvillenights/

Bag festivalen står blandt andet Nashville Nights som i disse dage er på turne på mindre spillesteder med en nyt hold sangskrivere af internationalt format. Vært Stefan Mørk er denne gang omgivet af de amerikanske artister Payton Taylor, Blue Foley, Trick Savage, Lockwood Barr og Gary Quinn. De to sidstnævnte har ikke været med på karavanen før. Der er stadig ledige billetter til koncerten på Dexter, mens der er udsolgt på Bartof Station  på Frederiksberg og på Hagge’s i Tønder.

 

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.