2022 var en musikalsk bredside til os alle  

”Mængden af gode udgivelser var overvældende"

Fotograf: Mads Kornum

Sikke et år. Til tider kunne det halve vel være nok. Også i forhold til mængden af musik. Til tider var det nærmest for meget af det gode.

Faktisk var mængden af det gode helt konkret for meget til at SIDE 33s lille redaktion kunne følge med. Noget der gør godt gammeldags nas i en chefredaktørs bankende musikhjerte. Men døgnet havde også kun 24 timer i 2022. Og sådan bliver det nok ved med at være. Heldigvis.

Og vi fik da formidlet over en bred kam, så selvom samvittigheden nager over det vi ikke nåede, så glæder vi os også over det vi fik delt, og har fået masser af god feedback på. Tak for det.  

Men det blev ikke til gode ord efter ellers stærkt anbefalelsesværdige album fra f.eks. Døssing, Jan Harbeck Quartet, Smokers Lounge, Radio Galaksy, Stine Klingsten, Signe Svendsen, Josephine Philip, Karl Kristian, Os To, Ki!, Jonas Schou, Rebekka Thornbech, Søren Manscher, Marc Facchini, Jens Lysdal, The New Weavers, Claudia Campagnol, The Lost Weekend, Naja Rosa, One-Eyed Mule, Nikolaj Paakjær, Severin, Esben Munk, Martin Meincke, Mike Tramp, Music By Idiots, Troels Skovgaard, Morten Bennett, Nathalia Florez, Sunda Kelepa, Fauna 5 m.fl.

Mange af disse navne har dog alligevel fundet frem til vores to nye offentlige Spotify playlister :

SIDE 33 – Årets danske numre 2022 – https://open.spotify.com/playlist/42TqapLucRBXc3PRtXOnmM?si=1a9b2a1fdd074564 og

SIDE 33 – Årets danske album 2022 – https://open.spotify.com/playlist/2urKcHHdav47njLBCDtZSV?si=83cc1e6ab810428c

Årets sang er kåret til at være Kajsa Vala ”Silver Lining” – og årets album – ikke mindst i al dens smukke indhold i LP-udgaven – er Per Vers & Benny Andersen ”Sidste omgang”. Et enestående kunstværk i både layout, tekst og musik.

På listen er der derudover 32 andre fremragende album, som det altid er svært at placere i forhold til hinanden. Men traditionen foreskriver jo at man som seriøst musikmedie skal lave lister, så selvom mit mellemnavn til tider kan være ’rend mig i  traditionerne’, så vil jeg nu alligevel give mit TOP-10 bidrag her:   

Årets TOP-10 – danske album er:         

  1. Per Vers & Benny Andersen – ”Sidste omgang”
  2. Kajsa Vala – ”When are we out of the woods”
  3. Lasse Storm -”Holmegaardsvej og andre historier”
  4. Tina Dickow – ”Bitte små ryk”
  5. Signe Svendsen – ”Hvem vil ikke elskes igen”   
  6. The Mukherjee Development – ”Burnin Time”
  7. Falderebet – ”En dans på roser”
  8. Hugorm – ”Tro, hug og kærlighed”
  9. Barrow –  ”Crowded room”
  10.  Kom Vi Løber – ”Parafrase”

Vi vil forsøge i januar, der typisk ikke byder på mange nye udgivelser, at samle op på nogle af de nævnte album vi ikke nåede at sætte ord på. For fælles for disse album er at de er langtidsholdbare!

Godt nytår – og TAK for musikken til alle der tilsendte musik og for de mange henvendelser til redaktionen. Vi sætter pris på dem alle – og håber at det hele vil spille endnu bedre for os alle i 2023.

Indtil da kan man læne sig tilbage – spærre øjnene op – og nyde nogle af alle de gode videoer, der er kommet i år, men som vi heller ikke nåede at få med om bord i anden forbindelse.

Vi håber at disse udvalgte videoer føles som 13 RIGTIGE – og derved som den store gevist i musikformidlingens uforudsigelige neverending story.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.