25-års jubilæum fejres med varm Velur

”Peter Hegård og Laura Illeborg sender venskabet i nye omdrejninger”

Fotograf: PRESSEFOTO

Året var 1995 – og bandet Velvet – der var centreret omkring Peter Hegård og Laura Illeborg – udsendte albummet “6:09 C.E.T.” – med en spændstig og international pop/rock lyd, som den dag i dag stadig er ganske lytteværdig langt hen af vejen. Albummet fik da også rimelig opmærksomhed, men det andet album udkom aldrig pga uoverensstemmelser imellem band og pladeselskab – og i stedet fik Laura Illeborg sat i gang i en solokarriere, der hidtil har smidt fem album af sig – og en evergreen som “Lidt in Love” , og derudover et par album med Channe Nussbaum og et enkelt med Jens Lysdal.

Peter Hegård har, som sanger og sangskiver, leveret godt stof til fire album og en EP som frontfigur i bandet Fløjl – og har desuden udgivet et album sammen med Klaus Møller (Elevatorfører, Fløjl, Sweet Pete & The Land Band) under navnet Forbandede Ungdom.

I alle årene har de dog haft hinanden på sidelinjen – ikke mindst som åbenhjertelige sparringspartnere uden bløde omsvøb . Nu var tiden så inde til et fornyet tæt samarbejde – denne gang under navnet Velur (Jep, Velour uden O – og sådan det stof staves på norsk)

Det genfundne musikalske samarbejde har været præget af varme, vitalitet og vigtigheden af et venskab, der er godt vedligeholdt af begge parter – og er suppleret af kyndig ungdommelig dømmekraft fra producer Rasmus Skov (The Consolation, Mathilde Falch, Sweet Pete & The Land band, Fløjl m.fl).

Den første single “Invasive arter” udkom den 13.09.19 og er – udover et indspark i faunadebatten eller bare en klassisk kærlighedssang – et resultat af den stemning. Hør den anbefalelsesværdige fine folk/pop sang her –

Selve albummet forventes at lande omkring maj 2020.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.