30 meter VIDEOPREMIERE med THE BILLY SURFS

”Kreativt og kunstnerisk afkast af Corona-krisen "

Da Billy Surfs første gang meldte sig på banen for cirka et års tid siden med deres primært instrumentale debut EP ”Shut Up” var vi ganske begejstrede her på siden, hvor vi blandt andet skrev :

”Energifyldt surf-rock har vi ikke for meget af på den musikalske bredside herhjemme. Det er et nicheområde, som sjældent kommer uden for snævre engagerede kredse, der endda også ofte mest hælder mod fortidens koryfæer. Men nu kaster danske The Billy Surfs – der består af Noah Rosanes (Guitar, vokal), Sara Broberg  (Vokal), Kristian Hybel (bas) og Johannes Gissel (trommer) – sig ud i et spændende og moderne take på genren”.

EP’en og efterfølgende singler har efterladt et skønt og sanseligt virvar af både indtryk og referencer – hvilket mest af alt har overbevist om, at det band her virkelig har fat i noget originalt – og de virker ærlig talt til at turde sætte alt på deres Billy Surf bræt. Den seneste single er således langt mere blidt vuggende og sensitiv i sin lyd – end den er bølgende surf.

Deres nye video til den afdæmpede – men stadigt dragende – ”Stream of Consciousness” er således et kreativt afkast af Corona-krisen. For hvordan laver man en interessant video, når man ikke kan være sammen som band? Den udfordring løste The Billy Surfs ved få kunstner og tegner Mettemarie von Essen til at skrive og tegne teksten til ”Stream Of Consciousness” i en lang sammenhængene tekst på en 30 meter lang rulle papir! 

Efter den 30 meter lange rulle var færdigtegnet blev den overdraget til Tania Gibson som rullede den ud i Bella Centerets kæmpe lokaler, hvor hun filmede den i et langt flow, så form og indhold flyder sammen og det visuelle og musikalske fortæller samme historie.

Bandet fortæller om idéen bag videoen: 

“Melodien til ’Stream Of Consciousness’ havde fra start et cirkulær, selvforstærkende flow som inspirerede til konceptet bag teksten om bare at lade ordene flyde frit. Det blev til en sårbar, ærlig fortælling der kom til live, ved at turde grave dybt og åbne sig”.

Og det er et nummer, der føles som et åbent hus, med sin lange ambiente afslutning, der er som skabt til at man som lytter får tid til at lukke sine egne drømme ind.

Side 33 må kort konstatere at det hele her går op I en højere enhed, og det har ikke dæmpet forventninger til den forsinkede anden EP, der blev udskudt pga. hele Corona krisen, men efter planen skal udkomme 20. september.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.