50 years as a record collector – vol. 1

"Michael Denner's Top 10 - 1969"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“50 years as a record collector, now it’s time to celebrate”.

Som vi kunne berette i dagens tidligere opslag indledte guitarist, quizmaster, butiksejer, anmelder og foredragsholder Michael Denner (Denner’s Inferno, Denner/Sherman, King Diamond, Mercyful Fate) et Facebook opslag i sidste uge med ovenstående sætning. Anledningen var at han de næste 50 dage ville poste sine 10 favorit album fra år til år – med start i 1969.

Denne historieskrivning vil SIDE 33 naturligvis gerne dele med vores læsere, så derfor er vi glade for at kan præsentere denne serie “50 years as a record collector” med den første TOP 10 fra 1969. Der hvor det hele begyndte for Michael Denner. Til SIDE 33 fortæller han :

“Alle drenge ønskede sig racerbane eller fodboldstøvler til fødselsdag eller jul, mit eneste ønske var en grammofon, den fik jeg julen 68. En godt brugt en af slagsen med en enkelt højtaler til – i palisander. Pengene var små i mit barndoms hjem, så det var en fyrstelig gave for mig, og så kom pladerne efterfølgende som mine eneste ønsker. Så 1969 var på mange måder et vigtigt år for musikken, som man kan se på min liste ,men i høj grad også for mig grundet den hobby, som så i mange følgende år efter skulle blive mit liv og levebrød”

For hvert års liste – vil vi – hvis muligt – præsentere en officiel video med en af aktuel sang fra en af de 10 udvalgte album.

Michael Denners TOP 10 – 1969 :

LED ZEPPELIN – “2”
THE BEATLES – “ABBEY ROAD”
LED ZEPPELIN – ” S/T”
SCOTT WALKER – “SCOTT 3”
SANTANA – “S/T”
SCOTT WALKER- “4”
FUSE – “S/T”
GRAND FUNK RAILROAD – “S/T”
JETHRO TULL – “STAND UP
CANNED HEAT – “HALLELUJAH”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.