72-årige Willie Nile rocker stadig for vildt

”40 års album jubilæum markeres med online koncert”

Fotograf: Mads Kornum (Smart Phone Samsung S2)

Det var rent faktisk først som 32-årig at Willie Nile i 1980 debuterede som solist med albummet ”Willie Nile. Siden er det blevet til yderligere 12 studie album – senest ”New York At Night” fra i år. Et album, der hos denne skribent fremstår, som et af årets absolut bedste udenlandske rock album. Også bedre end det eller ganske glimrende ”Letter to You” fra hans gode ven Bruce Springsteen. Så hvis du går rundt og betragter dig selv som rockentusiast, og ikke kender Willie Nile, så har du lidt et tab, og har et væsentligt hul i vidensbanken, som du straks bør gøre nået ved. Så det sagt!

Willie Nile er fra New York – og er måske selve lyden af byens nerve – byens puls. På en eller anden forfriskende måde ‘the missing link’ imellem netop Bruce Springsteen og Lou Reed måske lige via ånden fra Patti Smith.

Det er rock med storbyens rå energi og intensitet – men også med masser af inderlighed. Han har haft en lidt ujævn karriere med nogle bump og lange pauser fra offentligheden på vejen. Men især har de sidste 20 år virkelig været en straight forward tour på rette spor med den ene glimrende udgivelse efter den anden – herunder også en håndfuld stærke LIVE album, som levende visitkort. Desværre har han ikke optrådt live i Danmark siden 2009 – hvor han sammen med Jesse Malin var en del af den nok stærkeste opstilling, der har været til en danske udgave af de tilbagevendende støttekoncert-serie “The Light of Day” for parkinsonramte .

Det er ikke gået ubemærket hen – og slet ikke blandt kollegaer, hvor han virkelig er i høj kurs. Han er anerkendt vidt og bredt af kollegaer som Lucinda Williams, Bono, Lou Reed og ikke mindst af Little Steven, som i sit radioprogram ”The Underground Garage” ved flere lejligheder har haft Willie Nile nomineret i forskellige kategorier. Senest er nummeret ”Downtown Girl” fra “New York At Night” nomineret som ”The Coolest Song In The World 2020”.

Det er også Little Stevens Underground Garage der står bag en stor opsat live streaming online koncert der har premiere på onsdag den 16.12. Her markeres 40 året for ”Willie Nile” udgivelsen, og det langtidsholdbare album spilles for første gang live i sin helhed.

Billetter kan findes via https://willienile.veeps.com/stream/events/e6e6728a6bb3.

I år er der også udkommet en stærk hyldest fra til Willie Nile – ”Willie Nile Uncovered”, hvor navne som Nils Lofgren og Graham Parker og en masse mere ukendte amerikanske artister  på flotteste vis hylder dele af den imponerende sangskat. Hele 26 sange indeholder albummet, der er udkommet både digitalt og på LP.


Men den originale vare er alle fortolkningskvaliteter til trods – dog stadig den bedste – tjek selv disse officielle videoer til et par af det bedste sange fra det nye album.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.