VIDEOPREMIERE – RING THEM BELLS ”Favorite Gun”

“Video giver forsmag på ny øl fra Mikkeller”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den 01.03 omtalte vi her på siden den nye single ”Favorite Gun” fra de danske mørkemænd i Ring Them Bells med følgende præsentation:

”Personligt har jeg – ikke mindst i disse tider – nu også brug for noget larm, noget syret, noget der virkelig kan ruske én ind i musikken, og bare et øjeblik ud af virkelighedens barske realiteter. Har du det ligesådan så er de københavnske støjrockere Ring Them Bells med garanti den helt rigtige og gratis medicin.

Hele fem år er der gået siden sidste album – men efter planen vil det nye ”Things That Come Slow” udkomme den 17. april. Et udspil, der viser et band endnu mere groovy, flabet og fængende udtryk end før. Første singlen ”Ringo” var en forsmag af dimensioner, og anden singlen ”Favorite Gun” holder ”de store forventningers gryde” i kog. 

Og opskriften er ifølge bandet selv ganske enkel: “Helt simpelt en beskidt, hurtig rock’n’roll-sang med et killer omkvæd og en hæsblæsende Bonnie & Clyde-agtig fortælling”. Sangen blander bastante guitarriffs med ‘Sympathy for the Devil’-agtig percussion og en tung bund, alt imens de psykedeliske undertoner lurer.

At titlen på det kommende album i disse tider nærmest er profetisk, er naturligvis en tilfældighed, men henviser netop til, at selvom nogle ting tager tid, er de værd at vente på. Tålmodig og samarbejde belønnes.”

Albumreleasen er dog foreløbig udskudt til midten af maj på grund af den aktuelle situation. Ligesom til deres seneste album får bandet brygget en Ring Them Bells øl hos bryggeriet Mikkeller – og det er faktisk den øl, der ligger på fade bag hovedpersonen Johannes i videoen.

Videoen er kreeret af Ring Them Bells’ faste kunstneriske samarbejdspartnere, Carsten Villadsen og Flemming Bo og indspillet i WarPigs Brewpub i kødbyen, som en del af et større kreativt samarbejde med Mikkeller. I videoen tager bandet dig en tur med ned i vanviddet og forsanger Johannes Nidam går all in i rollen som psykotisk, kødspisende og dansende skurk, der som en karakter fra en Dostojevskij-roman udspyr sin galde fra sit kælderdyb. Det er nærmest David Lynch på russisk. Twin Peaks-Bob, Joker og Nick Cave i uhyggelig forening.


Og har man fået smag på mere fra Ring Them Bells så kan man jo også lige tjekke ”Ringo”, der udkom som første single efter de var kravlet  ud deres hi.  Også en absolut vanedannende lille sag, der på blot 2 minutter og 40 sekunder, sætter dig i en progressiv psykedelisk stemning og får dig til at lede efter både din The Rolling Stones jakke, din Rickenbacker luftguitar og drømme dig tilbage til dit Ringo Starr hår og ellers bare udbryde et lettelsens primal skrig. Ring Them Bells er tilbage – og måske bedre end nogensinde? Ihvertfald et nummer – der som forsmag på et kommende 2020 album – i den grad er en glubende appetitvækker.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.