Vild med Dansk, vild med B-sider, vild med soulmates

”Vi har plukket endnu et firkløver med livsbekræftende og aktuelle videoer”

Fotograf: Brian Selander

Fredag er altid en god dag at være vild med dansk. Det er resten af ugen sådan set også. Det kræver ’bare’ at du opdager noget af alt den gode musik, der udkommer fra alle landets afkroge, udkanter og insteder. Tjek (og like gerne) vores spillelister på Spotify – ”Side 33 – Alt godt – HJEMME” og”SIDE 33’s begejstringsbarometer”. De opdateres løbende.

Fredag er den primære udgivelsesdag på diverse streaming tjenester og for fysiske album, mens videoer ofte komme mere ujævnt. I dag har folk-pop bandet B-siden dog udsendt både deres anden single ”Klassens klovn”– og en tilhørende video. Hvor de i sidste uge havde begået en fin hyldest til hjembyen Roskilde, har de denne gang taget et mere alvorligt emne op. Rollen som klassens klovn, der rent faktisk ikke altid er så sjov. Den har fået en flot produceret billedside, der er med til at understrege et modnet band – både hvad angår tekst og musik. De foreløbig to singler lover bestemt godt forud for det album, der lander den 2. oktober – og udgives på vinyl!

Troels Jørgensen har allerede tidligere i år udgivet albummet ”Willing to die” – som vi også har anmeldt her på siden under overskriften “En budbringers livsbekræftende farvel til den ven, der valgte livet fra”.

Et stærkt og varieret rock album, hvor flere sange har et helt oplagt singlepotentiale – ikke mindst hvis vi nu levede i en verden, hvor det meningsfulde vægtede lige så meget som det mainstream. Der er nu lavet en virkelighedsnær og vedkommende video, der fint matcher et nummer, der rummer både det pæne og det (for nogle) provokerende.

”Soulmates” skiller sig musikalsk ud med snerrende guitar arbejde – pakket ind i glam rock stil – dejligt råt – og alligevel pænt og lækkert anrettet. Herved anbefalet hvis du vil rocke og rykke dig lidt her i livet.

Har du set Thorbjørn Risager & The Black Tornado LIVE så har du sikkert også tænkt ordet ”Soulmates” en gang eller to – for på trods af at de med Risager i front har et helt åbenbart og altid elegant trumfkort – alene på grund af hans power og dybde i vokalen, så er det mest af alt holdarbejdet, der virker til at være den blå tråd, der gør at det hele hver gang løfter sig til internationalt niveau.   

De fejrer nu deres første 2 dekader som fuldblodsorkester med en ekstravagant ‘Best of’ udgivelse på dobbelt LP, dobbelt CD og digitalt. Den får den både sigende og herlige titel – ”The Very Best Of The First Two Decades. All Killers, No Fillers and Same Old Lies!” Her kommer de vidt omkring med nedslag i de i alt 11 albums , det er blevet til igennem årene.

Albummet indeholder hele 33 numre, og rummer naturligvis også et helt nyt – ”Same Old Lies” – og det har fået den slags video, der i sin stemninger bare siger mere end 1.000 ord. Så vi anbefaler at nyde den  – og så ellers bare se frem til den 24. september hvor ”Best of” albummet lander. Og det ikke engang løgn.

I en tid hvor Balstyrko har gjort comeback på LIVE scenerne med kæmpe succes og deres eneste album ”Jagten på noget” fra 2009 – er genudsendt på vinyl – og i øvrigt gik direkte ind som nr. 1 på den officielle hitliste over den uges mest solgte album herhjemme – er det jo dejligt befriende at der er andre bands, der tager den skæve balstyriske tilgang op til nytænkning.

Det er tilfældet med duoen Tung Pirat – der tager pulsen på samtiden med underfundige tekster – der er ladet med sarkasme og ironi, og hvor diverse dyrearter tager ’ansvaret’ for nogle af tidens varme politiske kartofler.

”Skarvstreger” er det fjerde sprudlende udspil fra Tung Pirat, og her introducerer de karakteren “Skarven Bo”. Bo er fucking ligeglad med alle de andre fiskere og deres garn, han skider på sikkerheden på ISPS-kajen – Bo suger hvad suges kan. Med sit blakkede ry, sine lyssky monopolistiske- og løkkelige metoder kommer han til tops i samfundet, og vinder spillet om magten i fiskekongens hal.

Lyder det som fri fantasi eller taget ud af virkeligheden?. Det afgør du selv – ligesom du selv finder ud af om du vil danse, grine eller græde sammen med Tung Pirat. Men lov mig først og fremmest at starte med at skrue op. Det her er godt for det der er oppe i dit hoved – og du bliver alt til trods ikke søsyg!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.