Flere gode nyheder fra Ronnie Atkins

”Ny EP og udmelding om status i hans sygdomsforløb giver tro og håb”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

I dag den 1. oktober 2021 har Ronnie Atkins – der igennem 40 år er kendt som frontmanden i Pretty Maids – udsendt en EP ”4 more Shots (The Acoustics)” – der er en lille efternøler til hans første solo album ”One Shot”, der udkom i starten af året. Ep’en , der er ude digitalt og i et begrænset oplag på CD via Frontiers Records, indeholder 5 numre, hvor fire numre er andre versioner den dem, der kunne høres på ”One Shot”.

” When Dreams Are Not Enough” , “Picture Yourself”  og “Real” præsenteres i nyindspillede akustiske versioner, og “One Shot” ‘pimpes op’ i en stor og flot orkester version, som hidtil kun har været ude som et bonusnummer på den japanske version af “One Shot”.

Åbningsnummeret ”Carry me over” har til gengæld ikke været ude før – og det kan man da kun kalde en skam. For det er et nummer, der både rør, rammer og viser bredden i Ronnie Atkins udtryk. Det var rent faktisk det første nummer skrev efter han for næsten præcis to år siden blev diagnosticeret med uhelbredelig stadie 4 kræft. Nu kommer det fremragende nummer så heldigvis ud – og Ronnie Atkins sætter i pressemeddelelsen selv lidt ord på omkring overvejelserne om nummeret og fravalget i første omgang:

“It was written when I hit rock bottom mentally and emotionally and in a very hopeless and frustrating period of time in my life. That’s pretty obvious when you listen to the lyrics.

So, when I had to decide which songs were gonna go on the album “One Shot”, I deliberately decided to leave “Carry Me Over” out for two reasons. One being the fact that, you know, I simply thought the lyrics were too sad/depressing and that’s not what I wanted to signal to the fans. Second, I felt it would tip the balance on the album.

However, I still think it’s a beautiful melody!! Melancholic indeed, but also very honest and therefore I can back it up at any time. That’s how I felt and that was the state of my mind when I wrote it”

Sygdomsforløbet er heldigvis nu stabiliseret – og i pressemeddelelsen konkluderer han således:

“Today, I’m in a different place, not diagnosis wise really, but I feel good and I guess I’ve somehow learned how to adapt to the situation and deal with it. Thanks to immunotherapy, a positive mindset, and, not the least of which, the almighty God, I’m still here”

Det udsagn blev i øvrigt uddybet i en udtalelse via hans officielle Facebook profil i søndags, hvor han bekræfter at han det godt og har haft det i et stykke tid. I princippet har kræften holdt sig i ro siden april 2020, hvor han fik de sidste strålebehandlinger. Dog har der blinket nogle røde lys nu og da, og han har måtte gennemgå yderligere undersøgelser – men indtil videre – heldigvis hver gang kom det ud med et godt resultat. Han får dog stadig immunterapi og går til kontrol hver tredje måned.

Så på den måde er det ganske rart at kunne skrive om ny musik – og fortsat aktivitet omkring Ronnie Atkins efter en hård periode, hvor også al Pretty Maids aktivitet har været sat på stand-by. Ronnie Atkins og Ken Hammer, der er de eneste tilbageværende medlemmer af Pretty Maids er nemlig enige om at der ikke bliver nogle Pretty Maids koncerter uden Ronnie Atkins i front. Så det er bare at krydse hvad der krydses kan og håbe på fortsat god bedring til Atkins, så der forhåbentlig kan blive et scene comeback for dette legendariske band, der har en så stor og vægtig andel i nyere dansk rockhistorie.

Pretty Maids i Sweet Silence Studiet hos Flemming Rasmussen – Foto: Henrik Hildebrandt

Der er nok at berette og skrive om – og det har musikjournalist Jan Eriksen derfor gjort. Den 21. oktober udkommer bogen *40 år med Pretty Maids”. En åbenhjertelig og ærlig biografi om et band – der har oplevet mere end de fleste – både af op- og nedture. Det hele fortalt af Ronnie Atkins og Ken Hammer til Jan Eriksen. Den bog vender vi tilbage til – ligesom vi har et interview med Jan Eriksen om tilblivelsen af bogen og hans eget forhold til Pretty Maids på vej.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.