Grassolin fejrer 10-års jubilæum med LIVE album

”Release-party på STARS I Vordingborg den 14. maj”

Fotograf: Anette Tinghus

Der er kun en Kim Larsen, og der er kun et GASOLIN. Sådan er det.  

Med der er også en sangskat, som stadig kan spire og overraske, ikke mindst når den kommer i hænderne på dygtige musikere, der med hjertet på rette sted, finder melodien med en vis portion frækhed i fri leg.  Derfor er det så befriende, at der rent faktisk er aktører på den danske musikscene, der vil andet end ’bare’ at prøve at lyde som originalen.

Fra den danske musikscene er Grassolin sammen med Gasoline pt. nok de bedste og mest spændende eksempler på det.

Alle fire aktører i bandet – Nikolaj Rysager, Michael Torp, Søren Korshøj og Ronni Øhlers Hauptmann har da også masser af musikalsk erfaring og professionel snilde at smide i puljen. Alle har de udgivet album i eget navn, og har ellers medvirket i alverdens musikalske sammenhænge, enten i bands eller som sidemen. Kort sagt spillemænd fra øverste hylde, og når der så hældes Grassolin på tanken, så opstår der en særlig kemi.

Som de skriver om sig selv:

Grassolin`spiller bonderøven ud af bukserne og Gasolin’s sangskat, som forklædt bluegrass, og det er meget mere end kopi!”

Via Grassolins bevægelige frie bluegrass leg kan man opleve Gasolin’s mange evergreens springe ud af deres ellers så gode skind, og blomstre igen, forklædt som en form for christianshavnere på udflugt med vaskebræt, fiol, skomagerbas, klingende kor og glimt i øjet.

10 år har de efterhånden eksisteret – og begejstret vidt og bredt med den slags live shows som folk husker, vender tilbage til, og responderer på.

LIVE ALBUM udkommer som CD

Derfor skal jubilæet naturligvis fejres med en LIVE CD med ni numre, der dokumenterer hvilke herlige landeveje som Grassolin med næstekærligheden og grøn energi fører sangskatten ud af.  

Stakkels Jim, Hva’ gør vi nu, lille du, Masser af succes, Strengelegen, Kvinde min, Rabalderstræde, Kloden drejer, Refrainet er frit, og Langebro blev alle foreviget ved en koncert den 14. september sidste år på Krudttønden i KBH.

”Det du hører er os, altså ingen overdubs eller andre tricks, de små fejl har vi ladet være, da vi alle var enige om at lade optagelsen stå autentisk” – udtaler bandet i forbindelse med udgivelsen.

Og efter at have haft CD’en i rotation et par gange, er der ingen tvivl om at det har været et godt valg. Det fremstår som et levende visitkort, der giver lyst til nogle flere liveoplevelser, og afføder helt naturligt tanken ”Man skulle vist have været der!”

Samtidig understreges det,  at Gasolin’s sangkatalog på ingen måde sendes på afveje, men snarere bare har fundet sig nogle nye udveje.

Foreløbig er albummet alene tilgængeligt som CD, og kommer endnu ikke på streamingtjenesterne.

Grassolin spiller hele to gange under Copenhagen Jazz Festival. En eftermiddags- og en aften koncert på Bartof Cafe på Frederiksberg den 06. juli. Inden da kan den den 20 maj høres på Bartof Station – begge steder på Frederiksberg.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.