Årets danske album

"Musikåret 2023 havde for alvor guld i mund og masser af mod"

Fotograf: Mads Kornum

Året går på hæld, og vi kan se tilbage på et musikår, hvor der både har været plads til begejstring, og grund til bekymring. Det sidste vender vi tilbage til. I dag skal være en festdag, en dag hvor vi glædes over at den rytmiske danske musikscene i disse år har et kvalitativt og kreativt niveau, som sjældent hørt. Tilmed ofte tilført mod, nysgerrighed og vilje til forandring – med respekt for musikhistoriens mageløse fundament.

Desværre er der stadig for mange af de mest anbefalelsesværdige udgivelser, der forbliver en oplevelse for de få, fordi den brede musikformidling er under pres i det danske medielandskab. Det forsøger vi naturligvis at lave om på i det nye år når SIDE 33 bliver fusioneret med Jazz Special og bliver til ALL THAT …jazz med mere. Websiden kommer op i starten af februar, og første fysiske magasin udkommer i slutningen af februar.

Nu og her har vi udvalgt 33 album ud af mindst dobbelt så mange fuldt ud værdige emner til en plads på vores Top 33 Spotify playliste over årets danske album.

Årets Top 10 er :

Illustration: Sidse Andersen

Resten af listen skal ses i en mere vilkårlig rækkefølge.

Tak for al musikken i 2023.. Lad os sammen i 2024 fortsætte med at sprede budskabet om at musik er mere end musik. GODT NYT MUSIKÅR.

Og skal dansen godt i gang efter midnat, så vil vi da bestemt anbefale dette nummer som et sprudlende og svedigt startskud.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.