ÅRETS UDENLANDSKE ALBUM – vinyludgivelser

”Side 33 har sat begejstringsstemplet på 20 udvalgte bud”

Fotograf: Mads Kornum

Ligesom med de danske udgivelser har vi nomimeret 20 udenlandske album, som vi mener alle har et kvalitativt, højt og holdbart indhold, og som har det til fælles at de alle er udgivet på VINYL og har skabt begejstring her hos Side 33.

Så hvis du ikke helt har været i omdrejninger endnu, og stadig mangler julegaven til dig selv eller en kær, så er her 20 bud på album, som vi føler kan glæde musikhjerter både omkring juletid og resten af året.

Det er blevet plads til 9 artister fra USA, 4 fra England, 3 fra Sverige, 2 fra Norge og 2 fra Canada. Mange gamle koryfæer og legender leverede særdeles opløftende nyt – ikke mindst Nils Lofgren, Robbie Robertson, Neil Young, Don Felder, John Illsley og Ulf Lundell – og et navn som Peter Perrett viste at hans fremragende comeback album ikke bare var et lucky punch. Af debutalbum er det kun Ian Noe – der har fundet vej til listen. Han viste talenten frem på Årets Tønder Festival – som en spændende og potentiel afløser for John Prine, hvis han en dag han trækker sig tilbage som aktiv. Og så han iøvrigt også snart aktuel på disse kanter igen, idet han den 12.02.20 gæster VEGA i København.

Mange andre album har utvivlsomt kvaliteten til en Top 20 – men generelt må det konkluderes at der næppe er mange af årets album, der for eftertiden kommer til at fremstå som epokegørende mesterværker eller afgørende milepæle.

De 20 album i helt vilkårlig rækkefølge er:

Little Steven & The Disciples of Soul “Summer of Sorcery”, Nils Lofgren “Blue With Lou”, Peter Perrett “Human World”

Neil Young & Crazy Horse “Colorado”, Robbie Robertson “Sinematic”, The Quireboys “Amazing Disgrace”, Bruce Hornsby “Absolute Zero”, John Illsley “Coming Up For Air”, Don Felder “American Rock and Roll”

Joseph “Good Luck, Kid”

Yola “Walk Through Fire”, David Ritschard “Brobrännaren”

Desertör “Volume 2”, Jack Stillwater “Norwegicana” , Ryan Bingham “American Love Song”, Johan Airijoki “Allting kommer att bli bra” (release i Sverige i 2018), Miles Nielsen “Ohbahoy”, Ulf Lundell “Tranorna kommer”, Ian Noe“Between the country”

Leeroy Stagger “Strange Path”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.