ADVENTSKALENDER – 1. LÅGE

"Året i billeder - øjeblikke af glæde, på trods - og et nyt julehit"

Fotograf: Maria Fremming

13. marts 2020 er en dato de fleste danskere husker. Danmark lukkede ned for første gang pga en verdensomspændende pandemi, der skulle vise at sig at folde sig ud, med en alt alt for lang spilletid.

Konsekvenserne er mange for mange – ikke mindst i musikbranchen. Men omvendt må vi ikke glemme at livet ER gået videre for de fleste, og vi i fællesskab rent faktisk har stået flot sammen om det meste. Det har gjort at musikken – alt til trods – momentvis har kunne spille videre, selvom det til tider har måtte være i lidt anderledes formater og rammer, og under andre vilkår.

Side 33 har rent faktisk her på siden dækket omkring 90 koncerter i det lidt mere end 1½ år, der er gået siden den famøse marts dag sidste år – og dækket 7 forskellige livsduelige mindre festivaler – Wichmann Festival, HARVEST, Fox Tail Festival, Kun for Forrykte Festival, Gaffa på Græs, Nashville Nights International Songwriters Festival og seneste RESONATOR.

Så for frit at citere Østkyst Hustlers – “Så længe det er håbløst, er der håb endnu”. Håbet ligger blandt andet i de øjeblikke af lykke musik, som musik kan skabe for os alle. En af vores faste dygtige fotografer Maria Fremming laver derfor hver søndag advent en fotocollage med nogle af det hun gennem linsen har set som årets store musikalske øjeblikke. Vi vil lade billederne tale for sig selv, ikke mindst som et udtryk for at musikken også i krisetider står som et at de stærkeste bindeled, vi har i mellem mennesker.

Mens du eventuelt selv tænker over hvad der har været lige præcis dine store musikalske øjeblikke i året der snart er gået, kan du måske passende nyde originalt julemusik, der i tilgift har noget friskhed over sig, selvom den også afspejler traditionerne.

Wash Your Dirty Money With My Art har nemlig udgivet deres første single ’Xmas First’. Sangen er en kæmpe kærlighedserklæring til julen og udkom naturligvis digitalt på J-Dag 2021.

Duoen Wash Your Dirty Money With My Art blev dannet under corona-lockdown i en tid, hvor hele verdenen transformerede sig. Netop derfor blev de to venner Tobias Kiel og Michael Vitus enige om, at deres første udgivelse skulle være noget andet end en traditionel pladderromantisk popsang. I en rødvinsbrandert fik de to venner talt hinanden op til, at de selvfølgelig skulle give sig i kast med at skrive et julehit midt om sommeren.

”Man kan først rigtig tillade sig som band at udgive et julenummer, når man er et mere etableret navn. Men vi tænkte fuck det, vi vil lave en god jule-banger som vores første single. For at komme i den helt rette stemning lyttede vi utrolig meget til julemusik, hvilket er ret stenet, når det er sommer, og solen vælter ned udenfor”  

– Sanger Tobias Kiel

Wham’s kæmpe juleklassiker ’Last Christmas’ er for os det ultimative julehit. Det er en genistreg, at de konsekvent har crashbækken på 2-slaget i stedet for 1-slaget. Så vi var enige om at hente inspiration fra Wham og krydre det med den lækre vibe fra Tears For Fears’ store hit ’Everybody Wants To Rule The World’. Vi har altså hentet inspiration fra to af musikhistoriens store giganter. Det er på en måde alt for meget, men det er jo også et julenummer, vi har skrevet!”

– musiker Michael Vitus

Julen er klichéernes holdeplads og en fortærsket genre, så hvordan laver man et cover, der er originalt i 2021? Wash Your Dirty Money With My Art gik i den modsatte retning, og derfor er coveret til ’Xmas First’ en fortolkning af coveret til ’Last Christmas’.  Musikvideoen til ’Xmas First’ er optaget på en juleferie i Hemsedal i Norge.

-”Vi er begge kæmpe fans af norsk slow-tv, så derfor har vi forsøgt at ramme noget lignende. Det er ultrasimpelt, det går langsomt, og der sker ikke en skid, men det er lækkert i en tid, hvor altid skal gå så stærkt. Ned i gear, på med skibrillerne og ud i snelandskabet,” fortæller Michael Vitus om den nye musikvideo til ’Xmas First’

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.