Afdød musikers bagkatalog udgives nu digitalt

”Neal Casal var så meget mere end sideman”

Fotograf: PRESSE

Sangeren, guitaristen og sangskriveren Neal Casal ville i dag den 02.11.19 være fyldt 51 år. På tragisk vis valgte han at tage sit eget liv den 26.08.19. Blot få dage efter at han med overskud havde imponeret på den legendariske LOCK’n festivial sammen med f.eks. Bob Weir fra Grateful Dead og med sit eget band – og netop ret Grateful Dead inspirerede – Circles Around The Sun. I de bredeste kredse var han mest anerkendt som en sprudlende og givende sideman hos Ryan Adams & The Cardinals og i The Chris Robinson Brotherhood, men han havde også en vægtig solokarriere for kendere. Den har hidtil ikke været kendt ude på de digitale medier, men det er den kommet til i dag, hvor hele ni album er lagt ud – se nærmere her  smarturl.it/Neal-Casal.

Efter hans død er desuden udkommet EP’en “Circles Around The Sun meets Joe Russo” – en lille psykedelisk rockperle med 4 numre på 26 minutter, som var klar til udgivelse ved hans død, men blev udskudt på grund af de tragiske omstændigheder. Det var velkendt, at Neil Casal i årenes havde lidt af alvorlige psykiske problemer, men at det skulle resultere i dette resultat var et chok for alle – og en reminder om, at der ofte er en bagside af medaljen, og at behandling af psykisk lidelse skal tages mindst ligeså seriøst og alvorligt, som de fysiske skavanker.

Samtidig er den officielle video til nummeret ”Reason” hentet tilbage fra hans tredje album -”The Sun Rises Here”- udkommet med en ganske skøn afslutningsscene med en kærlig dialog mellem Neil og hans far.  

Musikken lever således i bedste velgående – æret være Neil Casal’s minde.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.