Aktuelle festivalnavne vandt ved årets GRAMMY AWARD

”Både Roskilde Festival og Tønder Festival har aktuelle vindere på programmet”

Fotograf: Frank Nielsen

I nat blev de traditionelle GRAMMY AWARDS igen uddelt. I år var det navne som Silk Sonic, Jon Batiste og Olivia Rodrigo, der træk den største opmærksomhed ved at hente nogle af de tungeste priser – ’Record of the year”, ”Song of the year”, Album of the year” og ”Best new artist”.

Også Foo Fighters blev der sat pris på – endda hele tre gange – for ”Best Rock Performance”, ”Best Rock Song” og ”Best Rock Album”. Ovenpå sidste uges tragiske dødsfald i bandet, var de dog ikke til stede ved prisoverrækkelsen.

I de generelt lidt mindre opmærksomheds påkaldende kategorier var det glædeligt at se at den på Tønder Festival 2022 aktuelle Cedric Burnside vandt i kategorien ”Best Traditional Blues Album” for hans album “I Be Trying”.

For “Best Alternative Music Album” var det St. Vincent, der er på plakaten på årets Roskilde Festival, der vandt for albummet ”Daddy’s Home”. Også vinderen for i ”Best Rap Album” – Tyler, the Creator – har Roskilde på programmet.

Man kan jo håbe at vinderne for henholdsvis ”Best Country Album” – Chris Stapleton “Starting over” – og ”Best Latin Rock or Alternative Album” – Juanes ”Origin” – også finder frem til programmet, så festivalen virkelig kan toppe i forhold til at præsentere en musikalsk bredside af flotteste og mest aktuelle karat.

Det var også værd at bemærke, at et par artister, Los Lobos og Osborne Brothers, der begge skulle have gæstet Amager Bio i 2020, men fik aflyst deres koncerter pga. Corona pandemien, vandt i henholdsvis “Best Americana Album” og “Best Country Duo/Group Performance”.

Lad os håbe det lykkedes at få landet nogle nye aftaler med dem.

Det samme gælder for duoen Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi, der skulle have spillet i København sidste efterår, men også måtte aflyse pga Corona.

Duoen fik prisen ”Best Folk Album” for albummet ”They’re calling me home”.

Og sådan kan man ellers gå på opdagelse rundt i de forskellige kategorier, og måske også glædes over at navne som Dream Theater, Bela Fleck, Christone “Kingfish” Ingram, og Angelique Kidjo kunne tage hjem med hver deres priser.

Se det fulde overblik over alle prisuddelinger via grammy.com.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.