Alex Nyborg Madsen fyret fra DR

”Den brede musikformidling er mere presset end nogensinde”

Fotograf: Christian Friis

Tænk sig, at man i brede kredse af lyttere, musikelskere, kollegaer og branchefolk kan være anerkendt og respekteret som vores lands måske bedste og mest nysgerrige musikformidler, og så alligevel blive fundet for let af sin arbejdsgiver – og fyret på kalorielet sparepapir.

Det er hvad der er sket for Alex Nyborg Madsen i dag den 6. september. En af de mest populære radioskikkelser igennem 4 årtier har ligesom et større antal kollegaer modtaget en fyreseddel fra DR.   

”Jeg har stået ved mine holdninger og kæmpet for, at der blev givet airplay til en masse god og væsentlig musik, der bare ikke nødvendigvis var og er blevet opdaget af andre. Men lige den indstilling til musik, er ikke længere en del af DRs strategi og så er der ikke brug for mig længere ” – skriver han i dag på sin egen Facebook profil.  

Hvis ikke bred musikformidling længere er en del af DR’s strategi, hvad filan indeholder den strategi så?  Dansk musik sprudler, og der udkommer mere kvalitetsmusik end nogensinde, i alverdens genrer, alt imens DR afspiller færre og færre forskellige kunstnere!?

Det er en regulær skandale, som der forhåbentligt – men formentlig ikke – bør blive noget politisk blæst omkring. For i de aktuelle politiske kredse er ’musik’ jo i disse år bare en del af en kultur, som mange betragter som en luksus vare, der kan spares væk.

Jeg er personligt rasende, og det kan jeg i kommentarfelt til Alex’ opslag se, at jeg ikke er ene om. Det ramler da fuldstændig for DR. De smider guld, og vigtigt viden, og en af de mest nysgerrige og opsøgende musikjournalister vi har, direkte på gaden.

Der er der nu nok nogle, der skal samle ham op. Ellers skal jeg gøre det personligt. For den kvalitet kan altid bruges andre steder, men det ændrer bare ikke ved, at DR med dagens tiltag sender et uhyggeligt klart signal om at de tager mere end lempeligt på deres ellers klart formulerede public service-forpligtigelser – også hvad angår at udbrede kendskabet til musik.

Min foretrukne radio er for alvor gået i stykker!

Alex, denne går ud til dig!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.