Alletiders musikby spiller stadig op

”Roskilde har stadig masser af musikalsk føling og billige fornøjelser sommeren over”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Roskilde kan nu også noget uden en festival og sommerens sædvanlige gratis bypark koncerter. For tro det eller lad være. Der var engang byen havde en både handlekraftig og visionær borgmester ved navn Joy Mogensen. Hun var så populær at hun personligt fik hele 30 procent af alle stemmer i Roskilde, og sikrede sit parti flertal i byrådet efter valget i 2017. Hendes målrettede arbejde satte da også spor mange steder. Hun satte blandt andet skub i en klar, tydelig og fremadrettet kultur-og musikstrategi for kommunen under sloganet – ”Alle tiders musikby”.

Det var lige præcis hvad Roskilde var – og gerne skal blive ved at være – også selvom borgmesteren ikke længere hedder Joy Mogensen, og at vi siden har fået en kulturminister der desværre – af både uforståelige og uopklarede årsager – udviser alt andet end handlekraft og visioner, og ihvertfald udadtil ikke arbejder efter at Danmark som helhed skal overtage Roskildes musikslogan!

Trods manglen på festival igen i år er Roskilde heldigvis på ingen måde gået i stå musikalsk. I sidste måned var der således den sitrende Surround Festival i midtbyen med stærke upcoming navne som Pipi, Neptun og Blæst, og det lokale spillested Gimle kom også godt i gang efter nedlukningen med flere udsolgte koncerter, og efter sigende helt fantastiske koncerter med f.eks. Ganger og Iceage.

Gimle kører samtidig flere levedygtige koncepter for at holde musikken i live sommeren over. De har blandt andet taget det opfindsomme initiativ ”Gimle bringer ud” – hvor f.eks. Jærv den 18.08 skal spille i Dåstrup Kirke, og Gunni Torp ugen inden spiller ved Pipers Hus i den byhave, der plejer at samle tusindvis af mennesker hver sommer til de populære byhavekoncerter – som har haft gode navne som f.eks. Katinka, Love Shop, Poul Krebs, B-Siden, Michael Falch, Østkyst Hustlers og Gurli Octavia på programmet i årenes løb.   

I øjeblikket præsenterer Gimle også en række gratis cafe koncerter med unge upcoming navne. I aften kan man f.eks. høre duoen Lynggaard Van Zant og blandt flere andre spændende navne kan et navn som Fusia, da også anbefales at tjekke ud som en gratis glæde.

Find det hele og mere info via deres hjemmeside https://www.gimle.dk/

Men det stopper sandelig ikke her. Gimle er også involveret i er ”Strøg koncerter” hvor man hver lørdag formiddag/eftermiddag i juli måned kan høre LIVE musik i centrum forskellige steder. Den 3. juli lagde det stærkt for land med Tomas Høffding, og ellers kan vi f.eks. anbefale Bagland den 17 juli, The Consolation den 24. juli og Alexander Woods den 31. juli.         

Endelig så sker der også noget i denne og næste weekend, hvor Roskilde Kommune og Gimle som en slags erstatning for de aflyste byparkkoncerter præsenterer hele 12 sommerkoncerter under titlen “MUSICON LIVE” på Søjlepladsen på Musicon ved Rockmuseet. Hver event har tre navne på programmet, og koster blot kr. 100.

Der er stadige ledige biletter at få til alle dage, men der meldes om få billetter til den 16. juli og den 24 juli.  Et alsidigt og bredt program, der bør kunne trække folk fra huse – ikke mindst til den pris!

Sidst men ikke mindst kan det anbefales at holde øje med nogle af de små udskænkningssteder i byen, der også holder af LIVE musik. Steder som Musicon Mikrobryggeri og Røde Port har begge LIVE musik på programmet med små mellemrum – og særligt i weekenden, og også det gamle værthus Gullanden, har fået gang i en live scene, der f.eks. denne lørdag har de albumaktuelle Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard på programmet og i næste måned står B. Joe på scenen.

Jo, så Roskilde har stadig føling og masser af ’joy’ med musikken – alt på trods.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.