Alt jeg ønsker mig til jul …

”…er et nyt musikmedie, og det kommer der!”

Fotograf: Maria Fremming

I en tid hvor mediebranchen som helhed desværre holder flere fyringsrunder end julefrokoster, kan det synes halsbrækkende og måske ligefremt dumt, at lancere nyheden om et nyt musikmedie.

Men i 2024 er SIDE 33 og det hæderkronede magasin JAZZ SPECIAL nemlig fusioneret, og vil kunne læses både online og i fysisk format under navnet ”ALL THAT… jazz med mere”.

Vi havde i den nye redaktion også en arbejdstitel, der hed ’AL GO RYTME’. For det er i virkeligheden, der vores fokus vil være. For om vi kalder det jazz, folk, blues, soul, rock, country etc., så drejer det sig dybest set om rytme. Eller sagt med andre ord – om puls og hjerteslag. Men fakta er også, at musik er mere end musik, uanset genre, og derfor vil vi åbne op for kasserne, og tænke- og skrive ud af boksen om jazz med mere.  

Det’ det de kalder musik

Venter på dig hvor du går

Det’ det de kalder musik

Den når ud hvor intet når

Sådan lyder ordene fra Folkeklubben på nummeret ”Det de kalder musik” fra deres seneste album, og de ord følges senere i sangen op af linjerne;

Lad os blive til nogen

I troen

På det de kalder musik

Slår så hårdt som hjertet slår

Foto: Mads Kornum

Glem genrerne – vi sætter musikken fri

Smukke og sigende ord fra et band, der gennem hårdt arbejde, fællesskab og tro på egne evner har fundet deres helt egen plads på den danske musikscene. Det samme vil vi på ALL THAT forsøge. Finde vores egen plads, som et musikmedie, der som en væsentligt del af helheden, formidler information om musik seriøst, bredt og levende.

Vi vil ikke lade os styre af ALGORITMER, vi vil forbeholde os retten til at være frit tænkende, frit nysgerrige, frit rummelige, frit skrivende. Sådan har jazzen sådan set altid fungeret. Den er dog med tiden også sat så meget i bås, at hele Danmarks Radio valgte at lave en kanal kun med Jazz, fordi ’den slags musik’ angiveligt ikke passer ind i det musiktapet, som de hænger op på deres andre public service kanaler. Hvis det ikke er en undervurdering af den gennemsnitlige radiolytter, så må du kalde mig Mads eller det der er værre. Jazz er ikke en nichegenre, jazz er en del af en grænseløs helhed!

Fxxk Fake, og breaking news. Vi vil det autentiske, det ægte, det relevante, det holdbare. Den slags der for alvor rører og rammer, flytter noget eller nogen. Alt det som binder os sammen som mennesker, på tværs af alder, køn, etnicitet, religion osv. Vi vil hjælpe med at du kan finde nyt indhold til dit helt eget ’Soundtrack til livet’. Det soundtrack, det giver plads til både at grine, græde, græmmes, glædes, rase, reflektere, respondere, danse, dase, dåne, drømme eller at elske.

Lad os sammen styrke det svage led

Valget af fællesskaber skal man selv have lov at træffe. Det samme gælder musiksmagen. Vi vil ikke være smagsdommere, vi vil være musikformidlere, der leverer med indsigt, engagement og entusiasme på såvel tekst som fotosiden. Vi ønsker at være en kurator – et kvalitetsstempel – et filter for dig, der elsker musik, og som tør inddrage dig selv i den. For med ALL THAT musik, der udkommer hver dag, hvor skal man starte, og hvor skal man så slutte?

Vi giver det et skud i det nye år med daglige online opdateringer, og et fysisk magasin i hvert kvartal – første gang i slutningen af februar.  

Jeg håber at du vil støtte op. Musikformidling er vigtigt for alle led i branchen, om du er forbruger, udøvende musiker, booker, promoter, spillested, arrangør, pladeselskab, pladeforretning. Vi vil gøre vores til, at den brede musikformidlingen for den voksne lytter ikke længere er det svage led i kæden.  

Som så meget andet skal man ikke tage noget for givet her i livet. Heller ikke et musikmagasin.   

JazzSpecial har som fysisk magasin været udgivet siden 1991, men antallet af læsere er faldet markant igennem årene. Som aktiv læser igennem alle årene kan jeg bevidne, at det ikke er pga. kvaliteten af bladet er dalet. Nok snarere fordi, der ikke har været økonomiske midler til udvikling, og til at gøre opmærksom på sig selv, og tilpasse til tidens behov og efterspørgsler. Et magasin er afhængig af økonomisk opbakning via abonnenter, annoncører og samarbejdspartnere. Det vender jeg tilbage til. Jeg kan dog love at vores webside bliver gratis for alle.  

Den sidste udgave af Jazz Special er netop udkommet, og kan blandt andet findes i JazzCup i Gothersgade i København. Bladet er med Lo Ersara aka Lucky Lo på forsiden, og er med blandt andet fængende artikler om Louis Armstrong, Ane Brun og P8 Jazz et fantastisk flot punktum fra den nu afgående redaktør Cim Meyer, der igennem 28 år har skabt et grundlag, som jeg af hele mit musikhjerte føler er værd at bygge videre på.

Det nye hold af skribenter og fotografer vil være en sammensætning af mange af de eksisterende, som nogle måske kender fra SIDE 33 og Jazz Special, og så selvfølgelig tilført nye stærke kræfter af både veletablerede journalister og nye talenter.  

Så spred ordet – ”ALL THAT … jazz med mere” er på vej til dig, der elsker al go rytme, og gode historier om mennesker og musik.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.