ANNÆLIX tør hvor andre tier

”Favntager klimaangsten på sin nye single APOKALYPS”

Efter endnu en sommer præget af stigende globale temperaturer, og rekordmange naturkatastrofer, så kan det her på redaktionen da vække en stille undren, at så forholdsvis få sangskrivere for alvor har taget fat på emnet omkring klimakrisen, og de mange følgevirkninger.     

Er det virkelig at foretrække at lade ens soundtrack til livet skal være et ’good clean entertainment for the people’ eller er der virkelig ikke flere artister, der kan og vil sætte ord på den alvorlige situation vi står i, og hvad det iøvrigt skaber af angst, bekymring osv.?

Det er vel næppe længere til debat for de oplyste, at klimaforandringerne generelt regnes for en større varig trussel for os alle end krig og terror. Men det har endnu ikke fundet gehør, for omkostningerne er desværre stadig for ugennemskuelige, og det gælder måske også for de artister, der vælge at besynge det?

Heldigvis tør ANNÆLIX dog hvor andre tier, og på hendes nye single ”Apolaplys” giver hun et lækkert, dansabelt og iørefaldende indspark omkring klimakrisen, og den deraf følgende klimaangst, som flere og flere desværre rammes af.    

ANNÆLIX er en ung dansk elektronisk komponist, producer og artist, der med sin musik har som mål at flytte følelser på dansegulvet. Hun har længe været kulturelt og politisk engageret, og har samtidig i gennem flere år været en anerkendt del af klubscenen i København. Foreløbig har hun en håndfuld singler og tre tematiske EP’er bag sig. Her hører man en lettere hypnotisk, dybdegående og atmosfærisk elektronisk lyd, der blander en rund og bastung klublyd med en mere klassisk dansk popsangskrivning. Ikke helt ulig kollegaer som Mikael Simpson og Tomas Høffding.

Om baggrunden for ”APOKALYPS” forklarer hun;

“Sangen kom til mig efter et mareridt, hvor jorden gik under, og jeg blev efterfølgende overvældet af en enorm tristhed og apati over klimakrisen”

ANNÆLIX synger derfor om en verden i forandring og længslen efter en mere bæredygtig fremtid. Musikvideoen, der er skabt af Frederikke Krebs Bahn, blander nostalgien for barndommen med dystopiske elementer og skaber et følelsesmæssigt spil mellem fortid og fremtid.

Gennem sin sang udtrykker ANNÆLIX de ængstelige følelser om den verden, vi overlader til de kommende generationer.  Samtidig er sangen også et udtryk for den magtesløshed, man kan føle i det store klimapolitiske spil.

“Man kan føle sig som en meget lille spiller, når man sorterer sit affald, kører elbil eller deltager i klimademonstrationer,” tilføjer ANNÆLIX. “Vi forsøger at gøre det rigtige, men i sidste ende er vi afhængige af de store beslutningstagere, der skal træffe de nødvendige valg for en grøn omstilling.”

Foreløbig har hun med denne single skabt et ganske vanedannende club-pop nummer, der forhåbentlig kan inspirere andre, og give plads til eftertanke hos både kollegaer og en masse nye lyttere. Herfra er jeg i hvert fald ikke bange for at give nummeret, og tankerne bag mine varmeste anbefalinger.  

Singlen følges op at en ny EP i starten af 2024.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.