AySay klar til CPH Jazzfestival og Roskilde

”Ny single understreger at de ikke længere bør være fremmed for det store gennembrud”

Fotograf: PRESSEFOTO

Da AySay sidste år udsendte albummet ”Su Akar” var det en regulær øre- og øjenåbner for mange nye lyttere. Men de har reelt været 4 år undervejs, og har blandt andet ved optrædener på SPOT Festival forlængst bevist, at de et band med en helt unik sound, og en evne til at komponere den slags sange, der både flytter grænser, og samler tråde.

Tråde der går fra 70’ernes psykedeliske rock, som f.eks. bandet Altin Gün har stor international succes med i øjeblikket og via en mere moderne folk-elektroniske sangskat, som også Sorten Muld så effektfuldt har bygget videre på i de seneste 25 år.

Hos AySay får du hele pakken med både kurdiske, tyrkiske og danske ord. Men de er ikke hinandens modsætninger, men derimod hinandens medspillere. Det mellemøstlige temperament og humør i musikken mødes med en nordisk nærhed og nysgerrighed, og skaber tilsammen en rytmisk og melodisk romance,  som det næsten umuligt ikke at forelskes i.

Teksterne afspejler et band, der tror på kærlighed og tror på at vi sammen kan flytte os, hvis vi gør det med respekt for hinandens historie og forskellige virkeligheder, og samtidig begynder at tænke på at vi ikke skal tage Moder Natur, som en figur, der finder sig i alt. Kort sagt et venligtsindet oprør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

“Su Akar” blev desværre ikke anmeldt her på siden da den udkom, men vi kan da godt fastslå, at den uden skygge at tvivl skal have fem ‘SIDE 33 skiver’ om vi skulle blive bedt om en udtalelse på bagkant.

AySay består af Luna Ersahin, Carl West Hosbond, og Aske Døssing Bendixen. Tre musikalske begavelser, der ikke mindst som en følge af en evigt blomstrende inspiration fra mentor Orhan Özgür Turan, og andre gode musikalske gode venner, skaber et slutresultat, der ikke kan andet end anses som en gave til den danske musikscene. At man så samtidig kan danse eller bevæge sig rytmisk til det meste af musikken, gør kun det hele sundere for krop og sjæl.

De har netop udsendt en ny single ”Nerelisin”. Singlen er et skud ud til alle dem, der konstant får, men også stiller spørgsmålet: hvor kommer du fra? Til alle de gange man som global majoritetsperson har skullet forklare, hvor man egentlig er fra – i anerkendelse af, at det trods sund og velmenende nysgerrighed, kan være et spørgsmål, som føles fremmedgørende. Forsangeren Luna Ersahin er selv født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet.

Pressefoto

AySay spiller i dag Pumpehusets byhave til CPH Jazzfestival og søndag 26.06 kl. 18.30 står de klar på Roskilde Festival.  Vi kan kun anbefale at tjekke dem ud, hvis du er på de kanter.

Live er AySay udvidet med Jens Mikkel Madsen: Bas, Abdil Ozan Demir: Fløjter og Rezwan Taha : Kor.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.