AySay med ny næring til sind, sjæl og dansesko

”Stor turne i kølvandet på nyt album, der er et pletskud til samhørigheden”

Fotograf: Anders Johansson

”Vi voksne kan også være bange, og synge lange, lange bange sange”, sang Bjarne Jes Hansen i 1978 på hans desværre stadig ganske relevante protestsang. 45 år efter er der stadig urimeligt meget at være bange eller urolig for i en verden, der er splittet med grænser, vold, fake news, ulighed og uretfærdighed.

Til gengæld kan vi konstatere, at de musikalske skel mellem de traditionelle genrer i højere grad end tidligere udviskes. Der er f.eks. ingen grund til at være bange for mellemøstlige klange i sang og musik. For er der noget de mellemliggende år i den grad har bevist, så er det at kulturforståelse og musikudveksling er noget, der kan samle folk, mere end det skiller dem.

AySay er en trio, der består af Luna Ersahin (Tobias Rahim),  Carl West Hosbond (Total Hip Replacement), og Aske Døssing Bendixen (Døssing), der siden deres første single i 2018 har formået at bygge bro mellem dansk, tyrkisk og kurdisk musikkultur.

De har formået at skabe et meget personligt, luftigt, levende og legende lydbillede, der giver historisk vingesus i selve nuet, og tænder håb for fremtiden. En regulær berigelse og befrielse, hvis du holder af musik, der både kan tale til hjertet og kroppen, og tør udfordre begge dele.  

De udsendte deres debutalbum i 2021, og deres andet album ”KÖY” er netop udkommet (digitalt/CD/LP). Et straks fængende album, der på lidt over en halv time i den grad sætter noget i spil for både sjæl, følelser og tankevirksomhed.

“This one is for all the times I felt like half a person. Enough. I will never be less than whole”, udtalte Luna Ersahin I forbindelse med udgivelsen, og måske derfor virker albummet så helstøbt, samtidig med at det afslører, at de slet ikke færdige med at udforske det ukendte.

Det er dog også et album af den absolut tilgængelige slags. Bandet er først fremmest rytmisk velfunderet på absolut højeste niveau, samtidig med at de formår at sammenføre melankoli og melodi, der med vekslende tempo og timing henter sin inspiration indenfor de udefinerbare grænser af world, folk, indie-pop, og psykedelisk rock.

På teksttiden skiftes der mellem dansk, tyrkisk og kurdisk, på en måde så vokalen bliver et ekstra og meget stemningsfyldt, og utroligt udtryksfuldt instrument i sig selv. Giver du dig så ovenikøbet tid og rum til at granske tekstindholdet, så kan jeg garantere, at det er ren bonus.

Med det niveau er det er ikke overraskende at AySay allerede har tiltrukket sig international opmærksomhed og f.eks. startede sin aktuelle release-turne med hele seks job i Frankrig efter turnestarten i Hillerød.

Det er således en allerede ganske formstærk trio, der iøvrigt live er suppleret med en bassist, der nu er de tilbage i Danmark. De melder klar til at levere deres til tider næsten hypnotiserende klange og de indholdsrige sange rundt om på landets gode spillesteder – allerede i aften den 26. oktober på Gimle i Roskilde, dagen efter på Springbrættet i Ringsted, og lørdag hos Templet i Lyngby.

Herfra kan det kun anbefales at inviterede sjæl og sind ud til en LIVE oplevelse, som du med garanti ikke finder mange magen til her til lands.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.