”B-Joe fyrer den maksimalt af i nyt drømmeprojekt”

"Ny næstekærlighed til rockhistorien"

Fotograf: PRESSEFOTO

For de fleste er B. Joe nok mest kendt, som den super seje lead guitarist i Hardinger Band. Andre igen vil mest huske ham, som en del af den ungdom, der i 80’erne og start 90’erne ofte blev udlevet på Lade’s kælder, hvor B. Joe – hvis borgerlige navn er Brian Joe Johansen – i front for først Azurit og siden bandet B. Joe – nærmest var husorkester. Her spillede de

bluesy heartland rock på et niveau, der med lidt god medvind på livets landevej kunne have givet genlyd helt til Amerika.

Sådan gik det ikke. Til gengæld gik det sådan, at der kom tre album i perioden 1991 – 1995 under band navnet B. Joe – og imellem 2004 – 2012 er der så kommet yderligere fem album under solist navnet B. Joe.

I modsætning til hans seneste tre album – der har været en blændende blanding af iørefaldende heartland og country-rock – har B. Joe ofte live udlevet sin glæde ved og inspiration fra den mere hårde trio-rock a la Jimi Hendrix og Cream.

Den glæde har han nu taget konsekvensen og dannet en nyt band – B-Joe/Polarbear – sammen med de gamle venner og bandkammerater Morten Jay, Ole Juul og Polarbear (aka Jesper Irn). De vil sætte lidt fut i Andedammen med en solid omgang guitarorienteret rock, helt uden at skelne til airplay, hitlister og andre kommercielle interesser.

Drømmeprojektet har som detvigtigste dogme haft, at der skulle være fuldt blus på – konstant. Intet fyld og tom indpakning – kun seriøst fedt indhold.

“Vi gik bare i studiet”, fortæller sanger og guitarist, B-Joe, “… med en stak skitser til nye numre. Planen var at jamme arrangementerne frem og lade vores fælles lyd åbenbare sig helt naturligt. Vi anede faktisk ikke, hvad der ville komme ud af anstrengelserne, men det var superhyggeligt og resultatet blev ret vildt: Gammelt og nyt, traditionelt og nyskabende – på én gang på sikker grund og ude på meget dybt vand.”

Det første singleudspil fra bandet – “Hell To Pay” – stikker snablen dybt ned i dén gryde, alle fire medlemmer faldt i som børn. 70-ernes store, bløde, analoge lyd, kombineret med gode, iørefaldende hooklines og en tekst, der vil seriøst mere end bare underholde.

“Dét vil vi selvfølgelig også …” fortæller guitaristen, “… men der må også gerne være flere lag i musikken. En overflade, der umiddelbart rykker, men også nogle dybere lag, som lytteren kan dykke ned i og få muligheden for en endnu vildere oplevelse. Stærke melodistumper og lidt at tænke over”

– og han uddyber –

“Det må aldrig blive kedeligt. Der skal være fuld knald på farverne, og beatet skal helst bringe dig i øjeblikkelig
ekstase. Livet er kort, og det skal leves fuldt ud, nu og her, mens vi stadig har det. Der er ingen tid at spilde – den skal fyres max af.”

Her hos Side 33 spilder vi naturligvis heller ikke tiden, men har allerede haft “Hell To Pay” i seriøs rotation, og vi er rockin’ ruskende begejstret.

Albummet “REVOLUTION” udkommer 5. august.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.