B-Siden holder på Kongens Hemmelighed

"Formstærkt folk-pop band klar med deres andet album"

Fotograf: Mads Kornum

På fredag den 14.06 udgiver de fire unge underfundige gutter fra B-Siden – Simon Karlshøj, Teis Thomsen, Alexander Cortez, Kristian Karlsson – deres andet album. Det har fået titlen ”Kongens hemmelighed”.  Samme dag holder de release-koncert på Gimle i Roskilde.

De udgav i 2017 debutalbummet ”Eventyret begynder”, der var mere end blot en antydning af, at B-Siden rummede potentiale til en dag at ende på A-holdet. Siden har de været igennem en mærkbar modningsproces – og hvis de har formået at overføre den smittende spilleglæde og det musikalske overskud de udstråler når de spiller live, til sangskrivnings- og studie processen, så bør der i den grad være noget at glæde sig til i forhold til det nye album.

Denne skribent har for nylig oplevet dem live i et helt akustisk set-up – og de var i topform, hvilket rygterne også taler om at de nok engang dokumenterede på den lille hyggelige festival Ild i Gilden, der blev afviklet i weekenden 07-08.06.19 i Roskilde.

Så hvis du er til en omgang dansksproget folk-pop, man risikerer at blive lidt glad i låget af, og som befriende bonus undervejs, endda også kan sætte en lille eftertanke i gang, så er det med at få vendt pladen – og tjekke B-Siden. De er tilmed hamrende habile musikere, og har i forsanger Simon Karlshøj en mand, der virkelig tør krænge sin sjæl ned i folkesangeren.

Som support har de et andet formstærkt og endda også prisbelønnet band – Laursen. De har i år modtaget folk -og sangskriverprisen ”Årets Helge” og var i år også nomineret til hele to GAFFA-priser som Årets nye navn og Årets solist.

Tekst og musik leveres af sangeren Andreas Laursen, og han evner ligesom ligesindede kunstnere – Allan Olsen, Mikael K og Niels Skousen – at levere nogle notorisk nuancerige og historiefyldte tekster med op til flere livsduelige lag.  

De har som omtalt andet steds her på siden netop optrådt med stor succes på Kun For Forrykte festivalen, og her luftede de flere lovende nye numre fra det album, der skal følge op på det glimrende debutalbum ”Nutidslevn ” fra sidste år.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.