BABY DID A BAD THING mister frontfigur

“Sangerinden Eline Engholm forlader bandet”

Fotograf: PRESSEFOTO

I 2020 udkom der et af den slags langtidsholdbare americana klingende album, der simpelthen burde være for godt til at kunne holdes inden for vort lille lands grænser. Debutalbummet fra det århusbaserede band Baby Did a Bad Thing var ubetinget et det musikårs absolut bedste danske udgivelser, og fik her på siden 5 ud af 6 mulige ’Side 33 skiver’.

“Bandet gør alle de rigtige ting i en rodfæstet roots-zone med et internationalt udsyn” – lød overskriften i en anmeldelse, der endvidere lagde vægt på kvaliteten i at bandet havde to stærke vokale frontfigurer i Jonas Fjelsted og Eline Engholm.

” …… netop variationen i hvem der tager sig af lead vokalen – er en af de afgørende styrker i det samlede billede – ikke mindst fordi begge synger så klingende klart og stinkende stilsikkert hele vejen igennem – ligesom de i et par fine duetter undervejs finder den slags fælles harmoni, som bare gør en forskel i en uharmonisk tid.” 

– Mads Kornum

Som så meget andet i den tid druknede albummet desværre dog lidt fordi det udkom i den periode, hvor alt for første gang blev lukket ned pga. en nu alt for velkendt verdensomspændende pandemi, der gjorde at der ikke var meget der spillede for ret mange i musikbranchen.

Bandet, havde ellers i forvejen et farligt godt ry, for at være et stærkt og medlevende LIVE band – men det blev altså kun efterfølgende til koncerter med lidt for ujævne mellemrum. I den velkendte og velfungerende opstilling fra albummet med Fjelsted, og Engholm sammen med trommeslager Casper Simonsen, bassist Thomas Friis og guitarist Mikael Sort blev koncerten den 22. april i Aarup på Fyn, så også den sidste.

Bandet skriver nemlig i dag på deres Facebook side:

“Efter mange, lange og svære overvejelser, har Eline valgt at træde ud af Baby Did a Bad Thing.

Eline har været med helt fra starten, og vi kan se tilbage på mange magiske stunder både på og bagved scenen, i øvelokalet, studiet og tourbussen. Det har været en fantastisk rejse, som ingen af os vil være foruden, og vi ønsker Eline alt godt fremover.

Vi fire – Thomas, Casper, Mikael og Jonas – fører skuden videre og har snart nogle spændende nyheder til jer!!!

Eline Engholm har en RMB-kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium og dykkede i den forbindelse ned i cubanske og afrikanske stilarter.  Det har givet hende en rytmisk forståelse og et overskud, som også kommer til udtryk når hun optræder i rollen som jazzsangerinde.

I de senere år har hun således også optrådt i diverse mere jazzorienterede konstellationer, og skal til årets  Aarhus Jazz Festival – der afholdes fra 9.-16 juli – præsentere sit nye projekt Eline Engholm & Friends. Her loves der masser af gode melodier, godt humør og musikalsk leg.

Og også i denne sammenhæng må det siges at hun omgiver sig med særdeles kompetente venner – ’Friends” består i denne sammenhæng af Jacob Danielsen (sax), Morten Haugshøj (guitar), Peter Friis (bas), og Andreas Skamby (trommer).

Lad os naturligvis håbe at det ikke er noget dårligt valg, at Eline Engholm har truffet, og at Baby Did A Bad Thing, forhåbentligt finder andre gode muligheder fremover. Uanset hvad kan de sammen se tilbage på et album, der allerede har indskrevet sig i historiebøgerne , som et af alle tiders bedste danske roots orienterede album. Det er da ikke det værste udgangspunkt at have for den videre vej.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.