Bæstet brøler fra toppen af Ugens Top 40 over vinyl salg

”Det er Huss forbi som etter - mens den hardcore rock indtager de to øverste pladser"

Fotograf: John-Son

Det blev kun til en enkelt uge på toppen i denne omgang for Søren Huss og hans nye – korte (8 numre på 30 minutter)– men langt fra uefne nye album ”Sort og hvid til evig tid”. I denne uge er albummet nr. 5, overhalet blandt andre af to nyheder fra den absolut hårdere afdeling.

Danske Baest og deres andet album ”Venenum” har taget både det danske og europæiske metalpublikum med storm, og de skuffer næppe ret mange med dette album, der viser et band, der har lagt sig i overhalingsbanen.

Lige i halen følger norske Blood Red Throne, som på deres niende album er ”Fit to Kill” – og det er det pladekøbende publikum altså helt klart med på.

En del af Prince bagkatalog er begyndt at komme på vinyl, og det aflæses med hele tre Prince nyheder i top 10 – ”The Versace Experience (Prelude 2 Gold)”, ”Chaos and Disorder” og ”Emancipation” tager pladserne som nr. 6, 8 og 9 – mens de Danmarks aktuelle Pixies med ”Beneath the Eyrie” placerer sig som nr. 7.

Der er også en par overraskende højt placeret danske nyheder på listen. Dansk rap gør nok engang opmærksom på sig selv på listen med debutalbummet”Sagt på en anden måde” fra Omvendt Psykologi, der tager en tiende plads, og tre pladser længere nede finder man pop-duoen Intet Altid og deres ”Når nogen rammer jorden”.

Som nr. 12 finder man et comeback til det seneste album ”Empire” fra det australske tordenskrald af en stemme William Crighton, der i sidste uge igen imponerede et bjergtaget publikum, denne gang ved en in-store solo koncert i BEAT København.   

Og ellers er det værd at bemærke at kult-punk-garagerock bandet De må være Belgiere er tilbage efter 36 års pause og deres ”Tiden bøjer af ” er gået ind som nr. 27 – og pudsig nok foran ugens lavest placerede nyhed ”Breadcrumbs” fra Alice Cooper. En EP, der er en hyldest til flere af de gamle garage rock-helte.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.