Barrow er The Boss på ny ørebasker af en single

"Superhelte hyldes"

Fotograf: Mads Kornum

I dag er det juleaften for de fleste fodboldelskere. Der er Champions League finale, og endda med en dansk superhelt i en hovedrolle. Christian Eriksen spiller for Tottenham, der tørner sammen mod Liverpool, der tidligere har vundet turneringen hele fem gange.

En klub, der ikke mindst er kendt for signatursangen ”You Never Walk Alone” – der er skrevet af Rodgers-Hammerstein – men især udødeliggjort af Gerry & The Pacemakers. En sang ,som senere også er inkorporeret i sange hos andre musikalske superhelte som Pink Floyd i ”Fearless” fra ”Meddle” albummet og hos Mark Knopfler på ”Just a Boy Away From Home” fra det seneste “Down the Road Wherever” album.

Netop superhelte er omdrejningspunktet på den nye single fra danske Barrow – der er centreret omkring den århusianske sanger og sangskriver Mikkel Bøggild. Han er efter mange år som lead-guitarist og kapelmester for nylig trådt ud af Ester Brohus band, og afløst af Kjukken guitaristen Karsten Skovgaard . Han har også en aktie, som sparringspartner i studiet hos Mike Andersen i forbindelse med tilblivelsen af dennes nye fremragende solo album ”One Million Miles”.

Under navnet Barrow har han tidligere udsendt to album, hvoraf især det første ”Transition” fra 2013, stadig fremstår som et af de absolut stærkeste americana album fra en dansk kunstner i dette årti. Både på det album og på den efterfølgende  ”Like a Home” fra sidste år høres en tydelig kærlighed til lyden af Bruce Springsteen og ligesindede.

Og at den kærlighed består, høres på den nye single. Det er i hvert fald ret svært at forestille at forestille sig, at Springsteen sangen ”No Surrender” ikke har været i rotation et sted i baghovedet under skabelsen af den nye fremragende single ”Superheroes”.

Men på selvsamme album som “No Surrender ” er på (“Born In the USA”) findes jo også sangen “Cover Me”.  Så stafetten er ligesom givet videre. Og Barrow tager den med egen stil – og uden at stille sig foran kopieringsmaskinen. Tværtimod står han frem som The Boss på egen matrikel, og leverer et nummer, der er klassisk bilradio- og ”yes-det er weekeend” musik af bedste karat. Så skru endelig op , som en ærlig hyldest til alle tiders superhelte – fra Christian Eriksen til Ternet Ninja via  Jimi Hendrix etc.         

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.