Barrow opsøger nærværet på ny ørehængende single

"Hør her - eksklusivt til SIDE 33 - en særlig akustisk LIVE version" "

Fotograf: PRESSEFOTO

Barrow fra Århus udsender næste år deres tredje album, hvor de igen med jysk spidsfindighed finpudser den fortællende amerikanske sangtradition, som har en vis herre fra New Jersey som The Boss.

Manden bag Barrow hedder Mikkel Bøggild, og nogle vil måske genkende ham for hans samarbejde med f.eks. Mike Andersen og Ester Brohus. Han er vel det man i USA vil betegne som en vaskeægte ”Triple Threat”. Det vil sige en musiker, der har hele pakken som sanger, sangskriver og ekvilibristisk guitarist.

Ovenikøbet er han så også en fremragende producer med eget studie Skraaplan Recording, hvor navne somf.eks. Go Go Berlin, The Blue Van, Henning Stærk og Kajsa Vala har været forbi.

Som forsmag på det kommende album udsender Barrow nu singlen ”Crowded Room”. En sangtitel, der lurede i baghovedet i foråret 2020, da Mikkel Bøggild og resten af Barrow var gået i studiet for at indspille deres 3. album. En titel, der fangede det, bandet stod i: En plade, der skulle optages med hele bandet i samme rum, så lyden smeltede sammen og ingen fejl kunne skjules, og med den samme ild og øjenkontakt, som der altid er på scenen, foran publikum. Men også en titel, der føltes forbudt og farlig, for ”Crowded Rooms” var noget, man for alt i verden skulle undgå i foråret 2020, der som bekendt var præget af de første alvorlige restriktioner som følge af Covid-19 pandemien.

Den forbudte fornemmelse blev til en sangtekst om at opsøge nærvær, når man føler sig isoleret fra sine nærmeste. Og den evige historie om manden, der prøver at føle sig forstået og anerkendt ved at udføre den ene bedrift efter den anden.

”I get up

I get up in the morning

Pick up hammers and nails

And build you anything you need Cabins, ships and roofs Strongholds of timber

But you never meet me in there”

– fra “Crowded Room”
Foto: Mads Kornum

Resultatet er en sand ørehænger af en heartland-rock sang, der med sin titel indrammer tidens isolationsfølelse og længsel efter det fandens nærvær. Derfor er den også titlen på det kommende album, der udkommer i starten af 2022.

Enhver dansk Bruce Springsteen, Steve Forbert eller John Mellencamp fan bør lytte med her. Americana på disse breddegrader bliver nemlig ikke meget bedre end det her – og det har Barrow sådan set allerede bevist over to album – ikke mindst på det mesterlige debutalbum “Transition” (2013). Så er det sagt. Så er det skrevet, og forhåbentlig også snart hørt af mange flere.

Singlen er ude på diverse streamingtjenester fra i morgen den 17. december 2021, hvor bandet laver et live stream kl. 12.15, og spiller deres nye single via deres Facebook side https://www.facebook.com/barrowsongs.

Inden da kan du nedenfor høre en video, som Mikkel Bøggild har lavet helt eksklusivt til SIDE 33 – endda med slet skjult uopfordret reklame. Af musikhjertet tak for den.

Skulle du ligesom Mikkel være glad for at vi har en musikalsk bredside til os alle, og godt vil støtte SIDE 33’s videre færd, så STØT ENDELIG VED KØB AF ET ABONNEMENT TIL BLOT KR. 33 pr. måned eller kr. 333 pr. år. via ”SHOP” i menuen. Du kan også altid donere et frivilligt beløb via mobilepay 21 95 20 12. I denne tid kunne du jo kalde det en julegave, der kan være med til at sikre at SIDE 33 får midler til at udvikle siden, og øge mængden af bred musikformidling for den voksne lytter.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.