Billy Cross og Rikke Thomsen i ny supergruppe

”AKADEMIET har linet op til sjov, kæmpekor og masser af el-spade”

”HER ER HOLDET, DER SKAL FORNØJE JER ELSKERE AF HÅNDHOLDT LIVEMUSIK I FESTIVALSOMMEREN 23. Det er vel at sammenligne med et godt amerikansk morgenbord, dog uden helt så meget smør, pandekager og sirup. Vi er vel snarere en granola bestående af lige dele Rock n Roll, Country og Roots og nogle vidunderballader som the icing of the cake”

Sådan præsenterer den rutinerede sanger, musiker og sangskriver Ivan Pedersen det nye band – eller rettere supergruppe – AKADEMIET, som han er en del af. Et mildt sagt kompetent band, der tilsammen indeholder en musikalsk bredside til os alle, og ikke mindst 300 års samlet LIVE erfaring.

Billy Cross, Alex Nyborg Madsen, Rikke Thomsen, Ester Brohus, Knud Møller og Nikolaj Christensen er de andre  på holdet, hvis navn selvfølgelig ikke er helt tilfældigt valgt.

“Et Akademi er en //: institution eller sammenslutning der består af videnskabsfolk, kunstnere eller forfattere, hvor der undervises i bestemte videnskabelige eller kunstneriske discipliner”

– Den Danske Ordbog

Derfor har AKADEMIET lagt op til at præsentere en garanteret oplevelsesrig ’undervisning’ i fagene musikhistorie, musikudførelse og omvendt smagsdommeri. Fælles for alle Akademiets mange medlemmer er, at de har en mere eller mindre åbenlys forkærlighed for rock’n roll, americana, roots og country i alle afskygninger.

Når de næste år springer ud på de danske scener vil man derfor kunne høre nogle af disse artisters store hits, glemte sange og nye klassikere tilført både mandolin, “rooty” feeling, kæmpekor og hele fire guitarister.

For nu de er en vaskeægte sammenslutning vil koncerterne naturligvis blive afviklet med alle m/k’er på scenen samtidigt i et autentisk, håndspillet og mundsunget set-up, hvor også en solid rytmegruppe vil indfinde sig. På papiret ligner det bestemt et hold der kan tænde både unge og gamle hjerter – for ikke at tale om alle dem indimellem.

Tourplanen for 2023 er endnu ikke lagt, men den 19. maj spiller de i Taastrup Teater & Musikhus, og så de på programmet på Midland Festival, der afvikles fra den 15.-17. juni 2023 i Midtjylland. Festivalen har eksisteret siden 2019, og byder på et varieret program indenfor americana, Country, Bluegrass, Blues, rock og Roots.

Udover Akademiet byder Midland Festival 2023 f.eks. på gode danske navne som Magtens Korridorer, Mike Andersen Kathrine Schmidt, ISSE, og Henrik Johannessen & The Roots samt spændende udenlandske gæster som Baskery (S), Dana Fuchs (US) samt Ben og Noel Haggard, der er sønner af den afdøde amerikanske countrylegende Merle Haggard.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.