Bjarke Falgren hylder ‘venligheden’ i ny video

”Første soloalbum er ENDELIG ude – med to releasekoncerter her i weekenden”

Fotograf: Maria Fremming

Forsiden af coveret på hans første album i helt eget navn afslører at violinen er en livslang skæbnefortælling for Bjarke Falgren. Han har spillet violin siden han var syv år. Først i Næstved lokale musikskole, så i gymnasiebandet Etufo (en forkortelse for Evald Thomsens United Fiddle Orchestra), dernæst på det Rytmiske Musikkonservatorie i København og siden da har buen i over 20 år ellers været spændt op til samspil med noget der kan minde om gud, dronning og hvermand. Ok – dronningen har han ’kun’ optrådt for.

Fakta er at Bjarke Falgren mest af alt er en virtuos spillemand, som musikalsk er fuldstændig umulig at sætte i bås. Fire grammyer har han i årenes modtaget til at pynte i hjemmet Næstved, og han har spillet i ind- og udland, på gader, på stræder, i de største koncertsale, i de mindste musikforeninger, på sin egen festival, været med på en Dansk Melodi Grand Prix Vinder sang (Soluna Samey – ”Shouldn’t know better)  – og spillet med Nulle, Sönke Meinen, Paulo Russo, Rasmus Seebach, Johnny Madsen, Mads Langer, Chief1, Jens Lysdal  – og en sand strøm af andre artister i diverse genre – ligesom han har virket i forskellige band konstellationer – ikke mindst i Hot’n Spicy.

Ligesom hans nestor – Svend Asmussen – er han evigt musikalsk nysgerrig – og for ham er violinen mere end et instrument. Det er et talerør for hans følelser og sanser. I forbindelse med udgivelsen af hans første soloalbum udtaler han således ifølge pressemeddelelsen:    

” – Når jeg har arbejdet med at dygtiggøre mig på mit instrument, har jeg ikke haft fokus på at ville være den hurtigste eller den bedste, men har udelukkende haft en mission om, at jeg ville gøre instrumentet til et talerør for min sjæl – for at kunne spille præcis den musik, der strømmer gennem mig og som skal gives videre til andre.”

Den mission er hidtil lykkedes i et utal af sammenhænge som Bjarke Falgren har optrådt i. Nu udsender han så endelig det album i eget navn, som han indspillede sidste år, og som blev trykt som CD sidste efterår. Det blev solgt eksklusivt til nogle af de få koncerter det lykkedes at gennemføre, men ellers valgte han – pga Corona lockdown m.v. – at udskyde den officielle udgivelsesdagen til i dag den 28.05.21, hvor den kan købes officielt på CD og høres via diverse streaming tjenester.

Og det kan garanteres at det har været ventetiden værd. Hele 14 numre – eller små værker – med en samlet spilletid på 1 time og et kvarter. ”Origin” er lyden af den slags album, der bare ved sin blotte tilstedeværelse i et rum kan massere sindet  og bringe noget ubestemmelig glæde og ro ind i kroppen. Det er kort sagt et album fuld af positive vibrationer, spillet med en imponerende kompleksitet, hvor det tydeligt høres at Bjarke Flalgren, som musiker i høj grad vægter sanseligheden højt. Den melankoliske tone sættes naturligvis også i scene undervejs, og generelt vil albummet jo nok blive placeret under ”Jazz” – men de nordiske vise og folk traditioner skinner også igennem – ligesom verdensmusikalske vinde fra Brasilien, Afrika, Portugal, Cuba og Frankrig også får givet sit besyv med – for ikke at tale om at hjemegnen Næstved gør det. På albummet finder man nemlig nummeret ”Venligheden” – der er et smukt og historisk område på hjemegnen – og det har fået sig et lydspor, der summer af eviggrøn karat.

Lige det nummer fortæller han nærmere om i det interview vi bringer i næste uge – men indtil da kan du måske fornemme stemningen via den flotte video til “Venligheden”, som er sendt ud i dag.

Vil du opleve Bjarke Falgren LIVE så er der i denne weekend to release koncerter – den 29. maj i Portalen i Greve og den 30. maj på hjemmebane i Næstved i Grønnegade Kasernes Kulturcenter.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.