Blik, Blik, Banger – Vol. 3

”H.E.R.O, Klaus Handsome og JOMI får det til at spille trods Fucking Crazy Times”

Fotograf: PRESSEFOTO

Så er mange nået til året første tænkepause – vinterferien. Så nåede vi da så langt. Landet er åbnet, musikken spiller, mens verdens stadig går sin gang på både ret og vrang. Der er nok at skrive om, der er nok at vælge i mellem til vores nye video føljeton serie ”Blik, Blik, Banger”.

Som vanligt lyttes, der godt rundt i krogene, men primært indenfor landets grænser.  Vi starter dog med et band med absolut internationalt potentiale.

Det danske rock-band H.E.R.O. udsender den 18. marts 2022 deres tredje album ‘Alternate Realities’. Efter sigende deres mest hårdtslående album ‘Alternate Realities’ til dato – produceret af dem selv sammen med Jacob Hansen (Pretty Maids, Volbeat).

I går udkom tredje single ‘Lead The Blind’. Et nummer der illustrerer bandets ret unikke fusion af hard rock og fængende pop og de gæstes af Philip Strand fra svenske Normandie, der forvandler singlen til en vaskeægte skandinavisk rock-duet.

Klaus Handsome har i mange år været lidt af en kultfigur på den danske musikscene – en nyhippie figur i sporet på Stig Møller, Young Flowers m.fl. På hans andet album ”Den sidste nat” (2010) samarbejde han med Peter Sommer og Tiggerne – og det venskab har i den grad formået at få skubbet et stadigt lidt for uforløst talent som sanger og sangskriver i den rigtige retning. Og som vi alle ved – bedre sent end aldrig.

Hans tredje single fra det kommende hedder ”Fucking Crazy Times”, og kort beskrevet er den fortællingen om 27 engles oplevelser, da de besøger ”planet jorden”. Sangen undgår nænsomt at omtale denne nuværende ”skøre” tid, men tager derimod lytteren med på en rejse i historien, hvis billeder og episoder kan afspejles i nutiden.

Den og den kommende album er produceret af Rasmus Theodor fra Barselona, så det er generationer der mødes, for at skabe fælles bro. Klaus Handsome assisteres på kor af 14 musikalske venner og legekammerater der ligeså medvirker på videoen til sangen – udover Peter Sommer f.eks. Solvej, Simon Kvamm, Kjartan Arngrim, Mads Stephensen og Sylvester Larsen

Et af årets helt store album i 2021 kom fra JOMI. Med ”Lyst” fandt hun igen nye veje for sine altid åbne og nysgerrige musikalske udtryksformer. Nu har hun som single udgivet en ny udgave af nummeret ‘Knust kompas’. På ”Knust kompas” hører vi noget som er ganske usædvanligt fra JOMI – en regulær kærlighedshistorie.

De store følelser er på spil på et nummer, der er inspireret af David Bowies ‘Letter to Hermione’ i tekstens tragiske accept af at blive forladt af den man elsker. Musikalske er der masser af kant i et rocknummer, der nærmest har noget Kurt Cobain-ish nerve over sig i et stemningsmættet, tungt og mørkt univers af ulykkelig og uforløst kærlighed.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.