Blik, Blik, Banger – Vol. 4

”Ryk bare tættere på nyt fra ISSE, The New Weavers og The Bros. Landreth”

Fotograf: Christian Friis

I denne omgang af ’Blik, Blik, Banger” har vi samlet et hattrick af eksempler på at musik ikke ’bare’ er musik. Det er i høj grad også historierne, fortællingerne og menneskerne bag.

Fælles for ISSE, The New Weavers og The Bros. Landreth er at de med virkeligheden eller fiktionen som venligtsindet våben og virkemiddel får sat noget på spil i levende sange, der nok serveres i tre vidt forskellige udtryk, men alligevel gør et afgørende indtryk på hver sin måde.

Sidste år udsendte ISSE sin første EP ”En umulig drøm”, som vi anmeldte her på siden under overskriften: ”Poppen kan være toppen – når den indre glød, tænder en gnist, der rækker ud efter mere”

Nu følger ISSE op med singlen ”Tættere på”, der nok engang rummer historien om at virkeligheden til tider overhaler drømmene indenom. Ikke mindst når uventede gnister opstår, og tænder op for kærlighed og/eller musik. ISSE er udover at være professionel musiker også jurist, og nogle vil måske genkende hende fra programmet ”Den juridiske brevkasse” på DK4.   

”Jeg har egentlig aldrig haft en idé om, at jeg skulle giftes, bo i hus eller have børn, men den tankegang ændrede sig idet jeg mødte min mand”

– ISSE

Sangens fortælling er hudløst ærlig og indikerer da også, at der har været mindre udefrakommende bump på vejen som i de fleste forhold. Men ISSE har aldrig været i tvivl om, at dette var den store kærlighed, som er beskrevet i fortællinger gennem århundreder. Netop derfor kunne hun til sit sommerbryllup sidste år fremføre ”Tættere på” for sin mand – Gabriel Uth Jacobsen, der i øvrigt også er aktiv musiker, producer m.v.

”Jeg plejer at joke med til koncerter, at det er den første positive sang, jeg har skrevet om en mand, og det er faktisk sandt. Men så må det jo betyde, at jeg har fundet den rigtige”.

– ISSE

Noget tyder også på at ISSE har fundet den rigtige vej mod toppen af poppen. “Tættere på” er en letfordøjelig, fornøjelig og iørefaldende popsang, der også tør favntage fordomme og kærlighedens veje og faldgruber.

”Nogle kan føle, at et forhold holder dem tilbage. Men jeg vil vove at påstå, at så tager man ikke ansvar nok for sig selv i forholdet, og at man ikke er gode for hinanden.

Jeg var også 100 % glad og lykkelig inden jeg mødte min mand. Men jeg har aldrig nogensinde haft så meget energi og gåpåmod, som jeg har efter at have mødt ham”

Riff, Rod og Rock’ n Roll fan fiction

Sidste år debuterede den københavnske duo The New Weavers sådan lidt ud af det blå med singlen ”Don’t Make a Scene”, der i den grad indtog scenen med en charmerende rock og rul cocktail, der var toppet af Bachman-Turner Overdrive og The Rolling Stones klingende riff. Det var et nummer, der kort sagt lød, som en håbefuld hjertestarter for rockmusikken.

Og det håb holdes i live ved hjælp af deres nye single: “How are you doin’, Maggie?”, der er ren rock ‘n’ roll fan fiction ud fra det store ubesvarede spørgsmål: Hvordan gik det egentlig med Rod Stewart efter hans intense forhold til Maggie May? Tænker han mon stadig på hende?

Det giver The New Weavers svaret på her på deres nye single. En sang om den evige charlatan, der skodder sine kvinder som sine Marlboro’s. Altid med Maggie i baghovedet, for var hun i virkeligheden “the one”?

The New Weavers leverer igen en herlig omgang organisk rock ‘n’ roll med fokus på en catchy melodi og ikke mindst et groovende samspil. Det hele med udgangspunkt i 1970’ernes britiske lyd, hvor der altid var plads til vævende guitarer og en melodisk bas, som den rygende vejviser imellem boogie, rock og pop.

En god opskrift er da også altid værd at vende tilbage til, ikke mindst når det tilsættes noget eget krydderi, god sangskrivning og ægte spilleglæde. Den blanding lykkedes i den grad for The New Weavers, der består af Peter Kræg og Morten Thuesen. De suppleres derudover af diverse musikalske legekammerater. På den aktuelle single er det The Blue Van’s Per Mølgaard Jørgensen der er med på trommer.

Brødre bliver ved sin ‘last’

Fra Danmark går turen videre til den velspillende canadiske duo The Bros. Landreth, der er tilbage med singleudgivelsen “Stay”. Sangen er den første single fra brødrenes tredje album ”Come Morning” der udkommer 13. maj. En plade, der både markerer en genfødsel og en forfinelse af bandets udsøgte mixture af nordamerikansk roots og soul.

Ved tidligere besøg her til lands – blandt andet på Tønder Festivalen – har de vist sig som nogle særdeles dygtige musikere og ikke mindst sangere, der ved hvordan en korharmoni skal sidde i skabet. Det viser de også her på ”Stay”, der med analog-instrumenternes knitrende varme, en spillende lethed og det 3-stemmige signatur kor er fortsat spirende sjælfuld Americana med en snert vintage-soul, som ’flødeskum’.

“Stay” behandler et svært emne for mange musikere. Det er en sang fra den turnerende musikers perspektiv. En der ikke vil afsted på turné. Dog med en tekst som de der kender til følelsen af – eller ønsket om – at skifte gear i tilværelsen, vil kunne relatere til.

“”Stay” var en svær sang at skrive. Jeg har turneret virkelig meget de sidste 15 år, og så er det bare svært at indrømme, at man ikke ønsker at være på farten mere – i hvert fald ikke i samme grad som tidligere.

Men du kan ikke ændre, hvordan du har det, og det er altid bedst at læne sig ind i sandheden end at prøve at skjule sig for den”

Joey Landreth

Men vil du tættere på brødrene, så kan du glæde dig over at de foreløbig bliver ved deres ‘last’ og drager på Europa turne her til foråret, hvor hele 15 koncerter er programsat, heraf to stykker her til lands. Bandet skulle oprindeligt have gæstet Posten i Odense den 24. marts og igen dagen efter som turneafslutning i Amager Bio – men koncerterne er nu udskudt til September.

OBS. Artikel er redigeret 17.02.22 kl. 11 pba netop modtagne oplysninger om at The Bros. Landreth koncerterne i marts er udskudt.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.