Blik, Blik, Banger – Vol. 7

”Spændende musikalske stjernemøder hos Kindsight, Iris Gold og Martin Majgaard”

Fotograf: PRESSEFOTO

’Tiden den går som tid har for vane’

C. V. Jørgensen i “Til skaberens fulde tilfredshed”

Så er vi allerede nået til syvende omgang af vores ”Blik, Blik, Banger” serie. Og som tiden er gået er der desværre ikke blevet mindre behov for at måtte ’medicinere sig selv’ med noget af den musik, der er godt for det der oppe i vores hoveder. Hoveder, som dagligt fyldes op af triste historier om svindel, svigt, sygdom, krig og katastrofer etc.

Mit mantra ”alt det gode, alt det onde, syng det ud” kan desværre ikke gentages for ofte. Derfor er det ekstra befriende, at vi uge efter uge her på redaktionen bliver præsenteret for en masse ny musik, der kan fortsat kan skabe noget belæg for tro, håb og kærlighed, og til tider også via skarpe tekster kan sætte observerende ord på den (vid)underlige verden omkring os.

Denne gang er det Kindsight, Iris Gold og Martin Majgaard, der med hver deres personlige tilgang og vidt forskellige musikalske udtryk giver nogle friske pust til øregangen.  

Født af en fælles kærlighed til The Sugarcubes

Den danske kvartet Kindsight blev dannet, da frontkvinde Nina Hyldgaard Rasmussen og guitarist Søren Svensson fandt sammen i en fælles kærlighed til The Sugarcubes. Bassist Anders Prip og trommeslager Johannes Jacobsen kom til, og sammen skaber de nu musik, der trækker på 80’ernes og 90’ernes alternative rock og kombinerer den med en ferm fornemmelse for den sitrende skandinaviske poptradition.

Resultatet er en lyd, der både er forvrænget, let, optimistisk og melodisk, og som den 25. marts resulterer i deres debutalbum ‘Swedish Punk’, der udgives via det anerkendte indie-pladeselskab Rama Lama Records fra Stockholm.

Første single var den forfriskende og stærkt ørehængende ‘Sun Is always in My Eyes’, der blev udsendt sammen en herlig DIY-musikvideo.

Den blev forleden fulgt op den herligt småskæve punk-poppede single ”Hi Life” – der viser at bandets retning bestemt ikke er endimensionel. Om sangen siger bandet:

“Den er ret meget det tætteste, vi kommer på at være rigtig punk – er det lykkes eller har vi fejlet? Det er op til dig at bestemme. Sangen gav os også chancen for at have vores egen personlige ‘Mere koklokke’-debat i studiet. Det er en sang om den kaotiske realitet, der ligger i at skulle børste sine tænder to gange om dagen i al evighed.”

Sammen med den nye single deler bandet nu også nyheden om, at de efter deres udgivelseskoncert på Stengade i København den 8. april skal på en kort forårs tour med koncerter i Malmø, Manchester, Bristol og i London.

En Prince hyldest fra hjertet og mindernes allé

I London har en anden dansk artist Iris Gold allerede huseret og henrykt, og skabt sig lidt af et netværk. Det har blandt andet medført, at hendes kommende album er skrevet og lavet i samarbejde med en sand legende Dave Stewart (Eurythmics). Albummet rammer gaden den 29. april.

Første singleudspil derfra var den cool og moderne soul basker ”Lover of My Own”, som allerede har hittet ganske pænt. Siden fulgte det underligt overhørte stykke med fuldfed funk på singlen ”Piece of Mind”, og nu kommer så i dag endnu et singleudspil, der dufter af noget, der godt kunne hitte rigtigt stort. Der er nemlig tale om det Prince-inspirerede nummer “Crushed Velvet”.

En unik koncertoplevelse med Prince var rent faktisk inspirationskilden til “Crushed Velvet”. Om dette fortæller Dave Stewart:

“Iris and I are both massive Prince Fans and when she told me about the first Prince concert she attended, I asked her everything about that experience. Then we put it into a song split into two sections: the A section like a rush of adrenaline and the B section a cool Prince groove”

Iris Gold fortsætter:

”Det var en decideret ud-af-kroppen-oplevelse. Jeg var påvirket af hans vokal, hans falset, bevægelser og hans band, som gav en følelse af, at han talte direkte til mig. Jeg havde et kæmpe crush på Prince, ‘crushed like velvet’.

Hvad Martin Majgaard har haft et crush på kan det selvfølgelig være sjovt og spændende at begynde gætte på. Men vi kan bare også bare tage udgangspunkt i det hans far altid sagde til ham:

”Skide Med Det Er Løgn, Bare Det Er Spændende”

Det er også titlen på det debutalbum Martin Majgaard udsendte tilbage i Oktober 2019. Et album, som han aldrig rigtigt nåede at komme rundt med udenfor hjemstavnen Esbjerg og nærmeste randområder, inden Danmark mere eller mindre lukkede musikalsk ned i et par år.

Det er ellers et album, der bestemt rummer stof til aktiv lytning og eftertanke. Det kan man så gøre nu, mens vi venter på det næste album, som aktuelt er ved at blive indspillet. Første smagsprøve derfra er netop udsendt i form af singlen ”Sku man alligevel”, og den giver igen indtryk af en sangskriver, som man nok alligevel sku’ give noget opmærksomhed.  

Og heldigvis har Majgaard holdt albummet levende, idet der efterfølgende er to sange, der har fået sig et par billedsider. Først kom der en video til ”Gi mig det nu”. Et fint og let fængende pop/rock nummer, der godt kunne tyde på at Majgaard har drukket af nogle inspirationskilder, hvor der stod Allan Olsen og Michael Falch på flasken.  

Senest udgav han så i december 2021 en video til nummeret ”Danmark”, der udsprang sig af et projekt på den skole i Skads, hvor han er lærer. Martin Majgaard havde sat sig for at få demonstreret for ungerne, at ting tager tid, men at resultatet også bliver derefter. Så der blev arbejdet ganske seriøst med at lære teksten udenad og finde en grimasse, der kunne passe. Resultatet blev at læreren fik gjort sine elever til stjernerne i en video med en klar kærlighedserklæring til Danmark.

– Det er en sang om at bære vort lands værdier i vort hjerte og at kunne sætte pris på, at det er herfra vor verden går. Samtidig er den en opfordring til at rejse ud i verden, finde nye venner og lære af hinandens erfaringer.

– Martin Majgaard

Kloge ord fra en mand, der ikke vil betegne sig selv som musiker. Han er spillemand og spillemanden har noget på hjertet du med garanti kan genkende, hvis du selv tager andel i livet og har øje for de mange forskellige eksistenser man møder på sin vej.

Før han udgav i eget navn, var han en del af den rustikke rockduo Little Johnny Walker, der evnede at få selveste Dr. Rock aka Steffen Jungersen til at kaste rundt med lidt superlativer i forbindelse med deres debutalbum tilbage i 2015.

Det gør vi også gerne her på SIDE 33 efter Martin Majgaard som solist. Han skal blive spændende at følge. Det var nemlig trods alt ikke det hele der lykkedes lige godt på debuten, men der blev sat nogle stærke spor, der uomtvisteligt er værd at træde videre i.  Ikke mindst hvis han også finder ind til musikeren i sig selv. Det var vidst også mest ham at Dr. Rock faldt for! .

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.