Blik, Blik, Banger – Vol. 9

”Med håb om lysere dage skruer vi op for Rune Villads, Dan Østerby og Marie Fjeldsted"

Fotograf: Maria Fremming

”Blik, Blik Banger” er en tilbagevendende videoserie, hvor vi kaster et blik på nogle af de bedste og mest interessante singleudspil, med tilhørende billedside. Hver gang tre videoer, der gerne skulle afspejle hvorfor vi kalder os en musikalsk bredside til os alle, og hvorfor vi mener, at der er kvalitativt grundlag for at vi dag efter dag efter dag slår på tromme for at der kommer større fokus og diversitet omkring musikformidlingen. Ikke mindst den danske. 

Sidste år anmeldte vi her på siden debutalbummet fra Rune Villads Band – og tildelte det 4½ ’Side 33 skiver’ ud af 6 mulige under overskriften ”Hvis Tom Petty har en nevø i Esbjerg må han hedde Rune Villads!”.

Siden har han skåret band navnet væk, og udgiver nu sine formfulde roots-rock sange blot under navnet Rune Villads. Han fortsætter dog sin stilsikre rodfyldte stil. I efteråret udkom den lovende single ”Love Me In The Morning”, og nu kommer anden single ”Brighter Days” fra hans kommende album.

Endnu en slidstærk sang, som rummer noget håb i en ellers håbløs tid. En sang om at søge efter den ro og tryghed, som vi alle har brug for. Selv i den mørkeste tid har vi heldigvis en evne til at kunne skimte de lyse dage i horisonten.

En anden glimrende sanger og sangskriver finder vi i Dan Østerby. Under det navn udgiver han musik på dansk, mens han udgiver under navnet D. Henry når han udtrykker sig på engelsk.

Som Dan Østerby har han hidtil udgivet et par lovende EP’er og nogle singler. Senest “Mellem Valby og Vesterbro”, hvor han har indspillet og produceret alt selv. En stemningsfuld og lyrisk indie-pop sang med fine folk elementer. 

I det hele taget er sangen et rigtigt DIY-projekt. Videoen er nemlig filmet og klippet af Østerby selv og er et sammenkog af stemningsbilleder optaget fra Østerbys egen smartphone i perioden, hvor sangen opstod.

Sangen handler om et spirende håb og kærlighed i transitionsfasen mellem to forhold og to lokationer, Valby og Vesterbro.

Ligesom Rune Villads og Dan Østerby er også Marie Fjeldsted et bevis på at et kært barn kan have flere navne. Også hun har før begejstret redaktionen. Dengang under sit alias Penny Police. Rent faktisk var vi i 2019 ikke blege for at kåre Penny Police albummet ”Be Lucky” til det musikårs vel nok bedste danske album. Det var udsøgt drømme-pop med perspektivrig poetisk power og masser af sjælfulde musikalske lag.   

Siden har der været stille omkring Marie Fjeldsted på den musikalske front, men med singlen ”Bad As You”, smider hun så nu officielt den alias-kappe, som hun med tidligere udgivelser har opnået stor anerkendelse for både herhjemme og i udlandet.

For fakta er at hun i eget navn føler, at hun rykker tættere på et udtryk, hun føler som sit eget. Hun tager kort og godt konsekvensen af aldrig at have følt sig rigtigt tilpas i en persona.

Lock down tiden gav Marie et naturligt safe space derhjemme. Sammen med sin partner Linus Klestrup Larsen gjorde hun soveværelset til studie, og i det rum har hun skabt plads til sig selv og fremelsket et enklere eget udtryk. Men den exceptionelle stemme er den samme, og det samme er det musikalske sindelag.

”Bad As You” minder os om, at vi alle sammen kommer med mere end vi viser frem.  At vi er fælles om at søge efter en tryghed og accept, som rummer alt det vi er.

“Bad As You er ikke en ulykkelig sang. Det er en sang, som favner en hverdagsfølelse af være i et sind, der hele tiden observerer udefra og føler sig lidt ved siden af. Der er egentlig ikke noget galt, og så alligevel er man konstant søgende. Det skaber en uro, men også en udvikling, og min udfordring er at finde balancen mellem de to ting.”

– Marie Fjeldsted

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.