Blodprop blev mit wake-up call

”Det hjælper ikke at kende talentsættet, når først koncerten er forbi”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Det er mit indtryk, at mange af os venter til, at der sker noget alvorligt, før vi skifter kurs i livet. Så det er måske tid til, at du tager et Mindset tjek?

Ikke mindst hvis du er en del af en musikbranche, hvor man på de fleste positioner er nødt til at få brugt alle sine bedste talenter, hvis man skal nå mål og sikre en indtjening i en branche, hvor uligheden florerer mere end gennemsnitligt.

Lad dig eventuelt inspirere af min historie.

I februar 2017 befandt jeg mig pludselig på sygehuset efter en alvorlig blodprop i hjernen – indlagt med et blodtryk på 255/140. Jeg indså, at der nok burde være mere i livet end et krævende job, hvor løn og arbejdsvilkår nok var gode, men hvor arbejdsområdet med årene havde rykket sig længere og længere væk fra mine kompetencer – og det jeg i virkeligheden var bedst til. Langsomt – men mærkbart – var jeg blevet drænet for energi og arbejdsglæde. Det kunne hverken jeg eller min gode arbejdsgiver være tjent med.

Det havde jeg ikke tænkt så meget over før blodproppen, men den blev et wake-up call og jeg slog en streg i sandet. Året efter besluttede jeg, at de mindst 20 år jeg havde tilbage på arbejdsmarkedet, skulle forløbe anderledes, og rumme meget mere af det jeg elsker, og er stærkest til. Jeg forlod derfor forsikringsbranchen efter 30 år.

Hvorfor havde jeg så ikke gjort det før? Der var noget praktik. De forskellige jobfunktioner i årenes løb havde passet fint til at jeg kunne være en så nærværende far som muligt, og hive en anstændig hyre hjem til husstanden. Ens unger bliver jo ikke genudsendt. Og så havde jeg været ungdoms-fodboldtræner igennem mange år, og der fik jeg en del af mine virkelige talenter i spil. Jeg arbejdede målrettet med at gøre de unge bedre, kom med ideer til at udvikle, fik sat fart og retning på træningerne og havde frihed til det. At være fodboldtræner betød, at mine talenter var i spil mange dage om ugen, og måske derfor havde jeg ikke tænkt så meget over, at min karrieremæssige vej måske langt fra var den rigtige for mig som person.

Hvor mange af mine primære talenter havde jeg i spil? Det spørgsmål havde jeg aldrig tænkt nærmere over før – og først da jeg mødte Bettina Wæde fra https://waedeconsult.dk/ et halvt år efter starten af Side 33 fik jeg øjnene op for, at der findes enkle metoder til at analysere den mentale rejse,  man som menneske er på igennem hele livet.

Jeg fik tilbudt en test – TalentIndikatoren fra TalentInsights – og kunne derfra konstatere, at mine mest fremtrædende talenter var:

Med dette talentsæt fik jeg ord på at være ”verdensmester” i bl.a. at:

  • sætte fart og retning
  • kommunikere og forklare ting/sig
  • være en arbejdshest
  • have en legende side i sig
  • få spændende ideer
  • være forandringsparat
  • have sin frihed og se muligheder

Derfor var det uden tvivl det helt rigtige for mig at skifte kurs, selvom det kan føles uoverskueligt, hårdt og udfordrende, at skulle forlade en branche, hvor man kender det meste, og starte på ”bunden” i en ny branche, hvor man reelt er en novice. Men Side 33 er blevet skabt og vokser for hver dag. Med Side 33 har jeg næsten alle mine top-talenter i spil, og jeg kan love jer, at jeg sover godt og vågner glad, selvom pengene er blevet markant mindre, og arbejdstimerne flere.

Generelt er det Bettina Wædes erfaring at man kan undgå stress ved at iscenesætte flest muligt af sine toptalenter. Som jeg har gjort det via Side 33 eller da jeg var fodboldtræner. Når vi gør dét, som vi er gode til, kan vi sige, at vi er i vores komfortzone. Omvendt, når vi ikke gør dét, som vi er naturligt gode til, så arbejder vi uden for zonen. Og gør vi det over længere tid, så kommer stressen. Og den skal vi helst lytte til, for ellers ender vi med at blive udbrændte, og det bør altså ikke være et livsvilkår for de fleste.  

Jeg kan kun anbefale at tage et talenttjek, hvis du føler et behov for at finde de retninger i livet, hvor du mærker at arbejdsglæden altid vinder over stress.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.