Blues legende gæster Odense

”Jimmie Vaughan med band giver sjælden dansk koncert"

Fotograf: PRESSEFOTO

Der er bestemt ikke hver dag at bluesmusikere af denne kaliber gæster lille Danmark. Men det sker sandelig her den 4. august 2022. Rent faktisk skulle det være første gang at Jimmie Vaughan optræder som hovednavn her i landet, og sidst han var forbi, var da han i 1998 var opvarmning for Eric Clapton i Forum i København.

Koncerten er en af de længe ventede, der har været udsat pga den verdensomspændende corona pandemi. Dette til trods er der på forunderlig vis endnu ikke udsolgt til aftenens koncert.

Men nu sker det altså endelig. Den efterhånden 71-årige blueslegende indtager sammen med sit band Posten i Odense her til aften. De har i hjemlandet USA netop været på turne med Steve Miller Band, og de meldes i absolut topform, hvilket de også får glæde af på den norske festival Notodden Blues Festival, hvor Vaughan sammen med blandt andre George Thorogood & The Destroyers, Devon Allman Project og Vintage Trouble er blandt hovednavnene her i weekenden. Det i øvrigt på et vanligt stærkt program, der også har dansk islæt i form af Big Creek Slim.

Jimmie Vaughan har efterhånden spillet professionelt i mere end 50 år. Han var med til at danne det legendariske Texas blues-band The Fabulous Thunderbirds i 1974. Et band, der stadig eksisterer, men som kommercielt peakede mens Vaughan stadig var med – ikke mindst med 1986 ”Tuff enuff”, som blev et top 10-hit i USA. Vaughan var en del af gruppen i frem til 1990, hvor han udsendte ”Family style” – under navnet Vaughan Brothers. En album han havde lavet sammen med hans endnu mere kendte lillebror Stevie Ray Vaughan.

Det blev dog ved dette ene album fordi Stevie Ray samme år blev dræbt i et helikopterstyrt – blot 36 år gammel. Det er dog et album Jimmie er ganske stolt af, og derfor kan der som regel også forventes numre på sætlisten fra det album når Jimmie Vaughan optræder i eget navn.

Jimmie Vaughan skrev sangen ”Six strings down” om broderens død, og sangen kunne høres på Jimmies første soloalbum ”Strange pleasure”, der udkom i 1994. Det er siden blevet fulgt op af mere end én håndfuld album, og sidste år udkom så juvelen for samlere – bokssættet ”Jimmie Vaughan – The Jimmie Vaughan Story” (Deluxe Edition, 5-CD set, with 1 x 12″ vinyl LP, 2 x 7″ vinyl singles, and a 240-siders bog).

Han har også indspillet med et utal af andre stjerner John Lee Hooker, Nick Lowe, Steve Miller, Santana, The Blind Boys of Alabama, Eric Clapton, B.B. King, Bob Dylan o.m.a.

Selvom han aldrig har fået samme stjernestatus som hans yngre bror, så har han altid nydt stor anerkendelse blandt andre guitarister.

Det er således en af bluesmusikkens sværvægtere, der beriger Odense med et eventyrligt bud på et sommerminde, der næppe vil blive glemt foreløbigt. Selv husker jeg stadig med fryd i øret da jeg så Stevie Ray VaughanMidtfyns Festivalen i 1987 – og glæder mig til her 35 år efter at kunne sætte hak ved at have set begge de fabelagtige brødre, selvom det desværre aldrig blev sammen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.